10 najbogatijih žena showbiza

Na trenutak zaboravite stvarnost, vaše stanje na računu i nemojte razmišljati koliku plaću zarađujete svaki mjesec, ako ste sretnica i imate posao, te otplovite u svijet hollywoodskih milijunašica. Donosimo vam top 10 žena koje su od svibnja 2010., do svibnja 2011. godine najviše zaradile, sveukupno čak 739 milijuna dolara. Pogađate Oprah Winfrey vodi i teško će ju netko maknuti s trona. Listu žena koje najviše zarađuju donosi magazin Forbes, a istu je napravio istražujući prihode zvijezda od njihovih agenata, menadžera, odvjetnika i ostalih upućenih ljudi.

1.Oprah Winfrey

U samo godinu dana ova kraljica talk-showa je zaradila 290 milijuna dolara. Winfrey ima prednosti pred drugom na listi čak 200 milijuna dolara, tako da joj nitko nije ni do koljena. Doduše, već iduće godine bi zarada mogla biti puno manja, jer je zaključila svoj 25- godišnji show, a kabelska mreža, OWN, koja je tek ove godine proradila joj ne donosi toliko puno prihoda.

2. Lady Gaga

Poznata pjevačica je zaradila 90 milijuna dolara paradirajući u otkačenim kostimima. No očito joj je ta hrabrost donijela veliku zaradu te je ove godine, kao najmlađa na listi, uvrštena i u Forbesovu listu 100 najmoćniji žena. Njezin posljednji album, Born This Way, prodan je u milijun primjeraka u samo prvom tjednu na tržištu. Čini se da njenom zarađivanju nema kraja te ćemo ju i iduće godine vidjeti u samom vrhu ženske zabavne industrije.

3. Bethenny Frankel

Reality zvijezda Bethenny je uspjela zaraditi 55 milijuna dolara. Ona je svoju slavu unovčila tako što je prodala brend pića Skinnygirl za 100 milijuna dolara, a sada radi na brendu vezanom za hranu i dodatke prehrani te razmišlja o pokretanju talk showa.

4. Gisele Bundchen

Zgodna Brazilka je šećući pistom, pozirajući pred fotoobjektivom te svojom markom Ipanema zaradila 45 milijuna dolara. Ovaj supermodel se vratio na posao samo nekoliko tjedana nakon što je rodila sina kojeg ima s mužem Tomom Bradyem. Vjerojatno nitko ne bi ostao doma ležati kada zna koliko novaca ga čeka na ulici.

5. Ellen DeGeneres

DeGeneres zaradila je 45 milijuna dolara i to ne samo kao voditeljica talk showa, nego i zbog udjela kojeg ima u hrani za ljubice marke Halo. Nedavno je pokrenula i vlastitu izdavačku kuću Eleveneleven.

6. Judge Judy Sheindlin

Judge Judy možda ne zarađuje kao Oprah, nego “samo” 45 milijuna dolara na godinu, ali njezin dnevni show ima puno više gledatelja. Nakon što se Oprah povukla iz tog posla, Sheindlin će ju zasigurno dostojno zamijeniti.

7. Taylor Swift

Kao Gisele i Judge Judy, i Taylor je u godinu dana zaradila 45 milijuna dolara. Razlika je jedino što Swift ima tek 21 godinu, ali i potencijala da bude u samom vrhu glazbene industrije. Njezin posljednji album, Speak Now, prodan je u 5 milijuna primjeraka diljem svijeta.

8. Katy Perry

Poznata Britanka imala je prihoda od 44 milijuna dolara od svibnja 2010. do svibnja 2011. godine. Njezin drugi album, Teenage Dream, imao je 4 hita na Billboard No. 1, no Katy nije zarađivala samo od muzike nego je posudila glas u filmu Smurfs te imala najprodavaniji parfem.

9. Beyonce Knowles

Trudna Beyonce može mirno uživati u majčinstvu jer na računu ima 35 milijuna dolara. Ova 30-godišnjakinja udana je za također popularnog pjevača Jay-Z-a koji također u kućni budžet donosi pozamašne iznose novca. Posljednji album Beyonce Knowles naziva 4, u prvom tjednu je prodan u 310.000 primjeraka, no sigurno zaradi nije kraj.

10. Danielle Steel

Iako je zadnja na našem popisu s 35 milijuna prihoda u 12 mjeseci, nije ju uopće za žaliti. Jedna je od najprodavanijih autorica u Americi i širom svijeta te je opet zabljesnula najboljim best sellerom nakon 1973. godine. U svojoj 64. godini je izdala čak tri romana, jedan od njih je Happy Birthday. I podsjetimo kako Danielle ima devetero djece iz pet različitih brakova.