Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

1000 dana ljeta na putu oko svijeta

Predstavljamo vam Tomislava Perka, našeg novog putnog kolumnista.

Tomislav Perko je putopisac koji se na svoje prve avanture odvažio za vrijeme studija, inspiriran mnogobrojnim putnicima koje je ugostio u svom zagrebačkom domu preko društvene mreže CouchSurfing.

S dnevnim budžetom od pedesetak kuna proputovao je pola Europe, organizirao autostop utrku od Zagreba do Istanbula, posjetio Bangladeš, a nakon što je diplomirao krenuo je na dosad najveće putovanje – 1000 dana ljeta na putu oko svijeta. Na cesti je već 500 dana, naoružan palcem, ruksakom i početnim budžetom od 1000 eura.



U svakoj posjećenoj zemlji spavao je u domovima neznanaca, svirao gitaru na ulicama Bugarske i Turske, vozio se s kamiondžijama kroz Irak i Iran, uz oružanu pratnju prešao pola Pakistana, saznao svoju budućnost u Nepalu, završio na šivanju glave u Indiji, meditirao u budističkom samostanu na sjeveru Tajlanda, prešao Australiju od jednog kraja do drugog, te našao posao za 20 USD po satu, bojeći hotel u centru Brisbanea. Nakon boravka u Australiji ukrcao se na jedrilicu koja ga je besplatno prebacila do Afrike.

Više o svemu ćete moći saznati čitajući njegovu novu kolumnu, a njegove priče i savjeti kako putovati gotovo besplatno možda vas motiviraju da se i sami odvažite na sličnu avanturu.

Tomislave, dobro nam došao!

Svestranog putopisca Tomislava možete pratiti i na njegovoj Facebook stranici, blogu te YT kanalu.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Seks je prirodan lijek za stres, poboljšava raspoloženje i pomaže u gubljenju kilograma.

Trendovi

Ako ste i vi zaljubljenik u ove Disney likove, onda ste na pravom mjestu!

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.