3 sporta za (naj)brže trošenje kalorija

Iako ne postoji neka tajna formula za instant, a trajno gubljenje kilograma, evo nekoliko tjelovježbi. tj. sportova koji će vam pomoći da se najbrže riješite neželjenih kilograma.

1. Zumba

Tko bi rekao da se uz ples tako brzo gube kalorije!?

Ipak istina je – u sat vremena prakticiranja Zumbe gubi se od 500 do 1000 kalorija. Sve plesne tehnike dodatno djeluju na povećanja razine ugode u tijelu, stimuliraju emocije i svakako smo nakon takvog treninga zadovoljniji, ispunjeniji, sretniji kaže nam magistrica Ana Kuhanec Brašnović.

Zato zaplešite do fit linije u latino ritmovima!

2. Bicikliranje

U sat vremena bicikliranja možete izgubiti oko 700 kalorija, samo trebate pripaziti da vozite između 20 i 25 km/h cijelo vrijeme. Odaberite neko lijepo mjesto u prirodi gdje ima više kisika pa dok gubite kilograme i osvježite svoje tijelo.

Zašto ne biste krenuli biciklom na posao?

3. Boks

Ovaj za neke nasilni sport je izvrstan u borbi protiv kalorija. U sat vremena boksa izgubit ćete oko 800 kalorija. Preporučujemo Muay thai ili tajlandski boks jer ćete tu raditi i nogama i rukama… Uključeno je cijelo tijelo i jedan je od najboljih načina izgradnje tijela, objašnjava nam Mario Valentić trener tajlandskog boksa.

Uđite u ring i isprašite svoje kilograme.