3 vježbe za gornji dio tijela

Tko želi biti mlohav i slab? Ako kao i većini dama vam slabašnost nije na popisu želja, već sanjate od snažnim i izrađenim rukama te lijepom gornjem dijelu tijela, postoji nekoliko vježbi kojima možete doskočiti neuglednim zastavicama i definirati gornji dio prsa, leđa, te bicepse i tricepse.

Kako je pubertet većinu žena "blagoslovio" viškom masnog tkiva te manjim tonusom mišića nego što ga ima u muške populacije, žene za ljepotu trebaju više vježbati, a evo i koje vježbe su najprikladnije.

1. Šipka

Iako možda doma nemate horizontalno postavljenu šipku, pronaći ćete ih na školskim i dječjim igralištima. Raširite ruke tako da su vam u razini ramena te napravite tri serije od po pet zgibova. Na taj način vježbate cijeli gornji dio tijela, ali ipak najviše leđa.

2. Sklekovi

Napravite seriju od pet puta pet sklekova. Ako ruke stavite uže, onda vježbate triceps, a ako ih namjestite šire tada vam je veće opterećenje na prsima.3. Bučice

Sjednite na klupu i u svaku ruku stavite bučice te radite potisak od tijela prema naprijed. Zamislite to kao da nekoga gurate od sebe. Na taj način jačate bicepse.