4 najčešće pogreške kod uređenja prostora

Ukrašavanje vlastitog doma može biti pravi izazov. Važno se oslanjati na vlastitu kreativnost, ali i obratiti pažnju na sve moguće pogreške. Svi želimo ugodan životni prostor koji će istodobno biti funkcionalan, ali uređen prema našem osobnom stilu. Često se dogodi da u potrazi sa savršenom oazom donesemo pogrešne odluke koje će zasmetati skladu ili ljepoti našega toplog kutka.

Stoga smo odlučili predstaviti vam 4 najčešće pogreške koje treba izbjegavati prilikom uređenja.

1. Bijeli kauč

Bijela boja je čest odabir namještaja za sjedenje – čista je i pruža mnoge druge mogućnosti. Ali, djeca, kakav tulum i eto problema. Često ostanu tragovi koje nije moguće baš tako lako očistiti. Ako već i odaberete bijelo, razmislite o nekom bež prekrivaču.

pexels-photo-340051

2. Zidovi u bojama

Snažne boje, uzorci i dekorativni detalji na zidovima nisu baš najbolji izbor, osobito ako se radi o manjim prostorijama. Vizualno smanjuju prostor i daju osjećaj pretrpanosti. Ako imate spektakularnu ideju za zidove, obojite samo jedan zid prostorije.

pexels-photo-276686 pexels-photo-276728

3. Neudobne blagovaonske stolice

Baš smo otkrili toplu vodu! Očito, trebate testirati stolice prije nego što ih kupite. Sjednite na njih ležerno i opušteno, kako biste bili sigurni da su dovoljno udobne za vas i vaše goste.

pexels-photo-245240

4. Prozori bez zavjesa i zastora

Može to izgledati posve izgledati trendy, donositi spokoj, unositi ovakvu ili onakvu energiju, ali prozori bez zavjesa reflektiraju UV zrake koje mogu oštetiti namještaj. Osim toga, dnevni boravak bez zavjesa ostavlja dojam neurednih i nedovršenih prostorija.

pexels-photo-169589