5 najvažnijih razloga zašto koristiti organsku kozmetiku

Sve se više ljudi odlučuje na organske, biološki uzgojene namirnice te BIO proizvode, ne samo za prehranu, već i njegu svoje kože. Donosimo 5 najvažnijih razloga zašto uvrstiti organsku (BIO) kozmetiku u svoje svakodnevne beauty rituale.

1. ORGANSKA KOZMETIKA JE ZDRAVIJA ZA OKOLIŠ

Konvencionalni proizvodi za njegu kože sadrže sastojke koji mogu imati negativan utjecaj na okoliš, i to već od samog uzgoja biljaka kod kojeg se koriste pesticidi i slične štetne kemikalije, kao i uzgoj GMO biljaka. Dodatno, i ambalaža proizvoda koji nisu certificirani često je puno štetnija za okoliš zbog upotrebe kemikalija koje onečišćuju zrak i vodu.
S druge strane, kod certificirane organske kozmetike koriste se biljke uzgojene na ekološkim farmama, metode proizvodnje su čišće i zdravije za okoliš, a sami proizvodi su biorazgradivi, s ambalažama pogodnim za reciklažu.

2. ORGANSKA KOZMETIKA JE ZDRAVIJA ZA KOŽU

Iako su konvencionalni kozmetički proizvodi dermatološki testirani, ipak ostaje činjenica da brojni sastojci koji se koriste u proizvodnji umjetne kozmetike mogu biti potencijalno štetni za našu kožu (mineralna ulja – derivati nafte, silikoni, parabeni, PEG, umjetne boje i mirisi…) te izazvati preosjetljivost i alergijske reakcije kože, isušivanje pa i prijevremeno starenje kože.

No, zato kod upotrebe prirodnih, a pogotovo organskih proizvoda za njegu kože, nema brige oko štetnih kemikalija. Naša koža voli prirodu, osim u slučaju da postoji preosjetljivost na određeni prirodni sastojak.

3. ORGANSKA KOZMETIKA JE ZDRAVIJA ZA TIJELO

Koža je naš najveći organ te je svakodnevno izložena brojnim štetnim čimbenicima. Uz sve to, koža djeluje i poput velike spužve – upija sve što stavimo na nju, bilo to dobro ili loše, te sve što upije, unosi u tijelo putem krvotoka. Ovo je važno znati kada na kožu nanosimo losione, kreme, šminku i ostale proizvode koji u sebi sadrže štetne umjetne sastojke.

Velik broj tih sastojaka još nije kvalitetno ispitan, pa niti utjecaj nakupljanja štetnih sastojaka u našoj koži i tijelu nije još u potpunosti jasan. Naime, uobičajena dnevna rutina prosječne žene sačinjava stotine umjetnih kemijskih sastojaka koji se putem kože upijaju u krvotok i talože u našim organima. S organskom kozmetikom nema briga oko negativnih utjecaja na naše tijelo, obzirom da su svi prirodni sastojci potpuno sigurni i u potpunosti biorazgradivi.

4. ORGANSKA KOZMETIKA NE SADRŽI UMJETNE MIRISE

100% prirodni mirisi još jedna su velika prednost organske prirodne kozmetike. Naime, umjetni mirisi nerijetko mogu izazvati alergijske reakcije zbog često netransparentno navedenih i potencijalno štetnih kemikalija u njihovom sastavu. Korištenje 100% prirodnih mirisa zdravije je i sigurnije za našu kožu, te smanjuje mogućnost alergijskih reakcija i preosjetljivosti kože.

5. ORGANSKA KOZMETIKA JE UČINKOVITA

Prošli su dani kada je odabir ekoloških i BIO proizvoda značio ‘žrtvovanje’ učinkovitosti. Danas su prirodna i organska kozmetika, ne samo ravnopravne s umjetnom kozmetikom, već su često i znatno učinkovitije zahvaljujući biotehnologiji te upotrebi snažnih antioksidansa i aktivnih biljnih sastojaka koji čine čuda za našu kožu.

BioBeaute_001_Horizontal

Preporuka: Bio Beauté® by NUXE je inovativna certificirana organska kozmetika čija jedinstvena kombinacija aktivnih biljnih ulja i visokokoncentriranih voćnih ekstrakata nude učinkovit proizvod neodoljivo ugodnih tekstura.