5 seksualnih strahova

Ponekad vam se jednostavno ne da seksati, voditi ljubav, imati snošaj i slične stvari kojima se naziva intimno druženje muškarca i žene. Ipak, za budućnost veze ili braka trebalo bi se zapitati; zašto nemam želju za seksom i želju za rješavanjem tog problema. Možda je razlog u strahovima. Pronađite svoj seksualni strah i oživite vatru među plahtama.

1. Nisam sigurna da li želim seks

Ovaj strah se odnosi na žene koje su u početku veze ili imaju jednovečernju avanturu. Seks je intiman čin pa ako se predomišljate da li se trebate intimno družiti s novim partnerom ili to činite samo da biste ga zadovoljili, onda definitivno niste spremni za seks! Ako je pravi, razumjet će da još niste spremni, a ako ne razumije onda je definitivno krivi frajer i dobro je što se niste seksali s njim jer s vremenom biste samo plakali.

2. Vagina mi čudno izgleda?

 
U partnerovom pogledu ste primjetili nešto čudno, a vi si odmah mislite: da li mi izgleda čudno, jesam li se dobro obrijala, da li nešto nije u redu s "njom"? Samim tim postajete nesigurni i seks nije ugodan i opuštajući. Morate shvatiti da postoje različite vagine i vaša je lijepa kakva god da je, a kako ćete ju 'ukrasiti', ovisi isključivo o vama samima. Glavno je da se osjećate ugodno jer onda će i seks biti dobar.

3. Seks boli

Posljednjih nekoliko puta kako ste vodili ljubav nije vam bilo ugodno, sve vas je boljelo i sad vam seks nije prva stvar na listi zabave. Ipak, morate znati kako nije problem u vama, a možda ni u partneru, već u dogovoru. Ako se ne seksate često, moguće je da vas boli u početku jer niste dovoljno uzbuđeni i navlaženi. Dobro rješenje je lubrikant. Uz njega će sve ići glatko, a poljupci, dodiri, stimulacija i predigra samo su dodatni plus!

4. Sviđa mi se žena – jesam li lezbijka?

1950. godine je dr. Kinsey izumio skalu heteroseksualnosti. Istraživanja su pokazala kako je jako malo ljudi na svijetu čisto heteroseksualno, a većina ih ima homoseksualne sklonosti. To ne znači da bi vas osoba istog spola zadovoljila fizički ili emotivno, već da je sve to normalno! Moguće je da vas privlači dečko kojeg viđate, a i da vam je seksi njegova kolegica iz ureda. Maštarije mogu samo poboljšati seks!

5. Je li masturbacija grijeh?

Zamislite, većina žena, čak i u zapadnim civilizacijama, još uvijek vjeruje kako je masturbacija grešan čin. Činjenica je nevjerojatna ali istinita, pa zato ponavljajte: masturbacija je prekrasan čin otkrivanja vlastitog tijela. Opustite se, riješite se srama i uživajte. Naravno, masturbacija nema veze s odnosom vaš i vašeg partnera, to može samo poboljšati vezu. Masturbacija ne znači da njega želite manje, već da sebe volite više.