Glumačka legenda postala rock kraljica

Meryl Streep uistinu je živuća legenda. Kao vjerojatno jedna od najpoznatijih glumica svih vremena do danas je Streep u svijetu filma osvojila sve što se moglo osvojiti: vlasnica je triju prestižnih nagrada Oscar (od sveukupno 19 nominacija što predstavlja teško dostižan rekord), osam nagrada Zlatni globus (od sveukupno čak 26 nominacija), dvije nagrade BAFTA (od 12 nominacija), dvije prestižne televizijske nagrade Emmy, a o broju nagrada i nominacija raznih međunarodnih filmskih instituta i festivala bolje da niti ne pišemo, jer bi nam samo za nabrajanje tih podataka trebalo pola dana. Zato je jednostavnije nazvati Meryl Streep jednom (preciznom) rječju: kraljica!

Od sljedećeg tjedna ovu glumačku legendu gledat ćemo u ulozi u kakvoj je do sada nismo imali prilike vidjeti – kao gitaristicu i pjevačicu benda The Flash u komediji ROCK KRALJICA u kojoj nastupa uz oskarovca Kevina Klinea te Mamie Gummer koja u filmu glumi njezinu kćerku. Ako niste znali, Mamie je doista kći slavne Meryl!

Meryl i

Mamie i Meryl

Film ROCK KRALJICA režirao je Jonathan Demme (najpoznatiji po režiji remek-djela „Kad jaganjci utihnu“), a napisala ga je Diablo Cody (dobitnica Oscara za originalni scenarij hvaljenog filma „Juno“). U filmu se u jednoj od glavnih uloga pojavljuje i poznati glazbenik Rick Springfield.

Glumica je za potrebe snimanja ovog filma naučila svirati gitaru, a zbog toga je prošloga ljeta snimanje moralo biti odgođeno na par tjedana. Streep je perfekcionistica i ništa ne prepušta slučaju, a dokaz da je i ovoga puta uspjela u potpunosti obaviti zadatak koji je stavljen pred nju leži u novim kritičarskim hvalospjevima koji po tko zna koji put hvale njezinu performansu kao do sada nešto neviđeno.

U filmu ROCK KRALJICA Meryl Streep tumači Ricki – ostarjelu pjevačicu/gitaristicu heroinu koja se odrekla svega kako bi ostvarila svoj san o rokerskoj slavi, ali koja se sada mora vratiti kući kako bi pokušala ispraviti odnose s vlastitom obitelji…

OSVOJITE NAGRADU

Cineplexx kina i She.hr poklanjaju 5 x 2 ulaznice za film ROCK KRALJICA – Cineplexx kina u Zagrebu (Centar Kaptol, City Center one East) i Splitu (City Center one).

Ako ste u Splitu ili u Zagrebu, i želite li osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam mail s naslovom ROCK KRALJICA na [email protected] s imenom kina u kojemu želite pogledati film.

Vaše prijave primamo do 4. rujna 2015., točno u podne nakon čega ćemo unutar ovog članka objaviti imena dobitnika.

DOBITNICE: 

Mia Radić, Tihana Ožbolt, Danijela Bagarić Jurišić, Nasiha Kozica i Iva Gašparović