7 najboljih blagdanskih superzačina

Kvaliteta, porijeklo, način skladištenja i starost začina, uvelike će odrediti njihova svojstva, ali i okus vaših jela. Začini trebaju biti u svom punom aromatičnom potencijalu kako bi dali svoj maksimum i zato je nužno da budu organskog porijekla.

Problemi konvencionalne proizvodnje začina

Većina konvencionalnih začina izložena je toksičnom djelovanju raznih pesticida i herbicida tijekom uzgoja kao i kemijskim dodacima koji se dodaju u fazi čuvanja. K tome, začini se izlažu zračenju koje se koristi kao metoda sterilizacije.

1

Zato je važno birati isključivo začine koji na pakiranju imaju jasno istaknut eko certifikat. On jamči da je začin proizveden od vrhunske sirovine iz organskog uzgoja bez ikakvih dodataka poput konzervansa, pojačivača okusa ili genetski modificiranih sastojaka.

Samo eko začini imaju super moći

Organske začine karakteriziraju visokokvalitetni sastojci izuzetnih aroma, boja i tekstura. Proizvođači koji slijede stroge protokole eko proizvodnje, začine najčešće dobavljaju direktno od uzgajivača i pritom često njeguju fair-trade pristup trgovanju. Jedino eko začini mogu imati ljekovita svojstva koja im se često pripisuju.

2

Isprobajte blagdanskih top 7 superzačina

  1. Kurkuma
  2. Zvjezdasti anis
  3. Cejlonski cimet
  4. Muškatni oraščić
  5. Piment
  6. Bourbon vanilija
  7. Kardamom

Potražite eko certificirane začine Labensbaum i Rapunzel u svim bio&bio trgovinama i web shopu www.biobio.hr | 0800 246 246.