Čokolada s metvicom

“Pripremanje sirovih torti i kolača prava je umjetnost; kad sam u kuhinji, osjećam se kao umjetnica.” Riječi su to Mihaele Devescovi, autorice knjige “Slatke strasti”, voditeljice radionica i urednice web stranice www.sirovahrana.hr.

Danas ćemo raditi njenu Čokoladu s metvicom.

Čokolada s metvicom

Tijesto:

  • 1 šalica badema
  • 1 šalica suhih smokava
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • malo sirupa od agave, po potrebi

Krema:

  • 1 mali avokado
  • ½ šalice indijskih oraščića
  • 3 – 4 žlice sirupa od agave
  • 1 žlica kokosova ulja
  • svježa metvica

Čokoladna krema:

  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • ½ šalice vode
  • 3 žlice rastopljena kakaova maslaca

Za tijesto izmiksajte bademe dok ne dobijete brašno. U brašno dodajte suhe smokve i miksajte dok se smjesa ne poveže (kada ju pritisnete, morate dobiti kuglu). Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu te ravnomjerno pritisnite stražnjom stranom žlice.

Za kremu u blender stavite avokado pa sve ostale sastojke. Miksajte na najbržoj brzini dok ne dobijete glatku, gustu smjesu.

Za čokoladnu kremu sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.  Kremu ravnomjerno rasporedite po kremi od metvice. Na vrh pospite sitno sjeckane lješnjake ili bademe i listiće metvice.

Ostavite 3 sata u hladnjaku ili u zamrzivaču prije posluživanja.