ADAC dao BeSafe iZi Flex FIX i-Size autosjedalici odličnu ocjenu u zaštiti od bočnih udara

Njemački korisnički instituti za ispitivanje proizvoda Stiftung Warentest / ADAC objavili su rezultate proljetnog testiranja dječjih autosjedalica. U testiranje je bila uključena i prva autosjedalica u svijetu za veću djecu koja je odobrena prema novoj i-Size regulativi: BeSafe iZi Flex FIX i-Size, čija prodaja je započela u ožujku 2018. i koja je od ADAC-a dobila ukupnu ocjenu „Dobar“ (1,9). Budući da je to prva i još uvijek jedina autosjedalica za veću djecu (tj. “pomoćno postolje s visokim naslonom” ili popularno zvano „booster s naslonom“) koja je odobrena sukladno regulativi i-Size (tj. UN R129), iZi Flex FIX i-Size sjedalica prošla je vrlo zahtjevne i složene kriterije odobravanja ove regulative.

“Vrlo Dobar” 1,2 rezultat u zaštiti od bočnih udara

Na ovogodišnjem ADAC testu, BeSafe iZi Flex FIX i-Size postigao je vodeću ocjenu od 1,2 (“Vrlo dobar”) u testu bočnog udara – niti jedno drugo pomoćno postolje u testu bočnog udara nije postiglo bolji rezultat od iZi Flex FIX i-Size sjedalice. Dodatno, iZi Flex FIX i-Size jedina je autosjedalica na tržištu koja kombinira ovu vrlo dobru zaštitu od bočnog udara s izvrsnim rezultatima u kategoriji „prostor za dijete“ i zauzima malo „prostora u automobilu“. To potvrđuje posvećenost proizvođača tome da razvije praktična rješenja koja će omogućiti da svakodnevna putovanja budu sigurna i udobna.

Dodavanje nagnutog položaja autosjedalici bila je svjesna odluka prilikom stvaranja iZi Flexa, jer ta funkcija smanjuje rizik klonjenja glave i djetetu pomaže da ostane unutar zaštitnog djela autosjedalice kad zaspe u vožnji. Ovu posebnu funkciju nagnutog položaja BeSafe je razvio jer se usredotočio na stvarne životne situacije i prirodno ponašanje djeteta prilikom spavanja u vožnji.

Sigurnost je uvijek bila i bit će glavni BeSafeov prioritet. Za BeSafe, sigurnost autosjedalice ne znači samo dobar rezultat na testiranju udara, već izvršavanje njene uloge u stvarnim prometnim nesrećama i svakodnevnoj upotrebi. Sigurnost znači osigurati da autosjedalice u automobilu pružaju najbolje kada je to stvarno potrebno. Ovogodišnje testiranje ADAC-a potvrđuje da je BeSafe s iZi Flex FIX i-Size autosjedalicom pronašao savršenu ravnotežu i stoga postigao ukupni rezultat sigurnosti “Dobar”.

Ravnoteža između testiranja udara i stvarnih životnih situacija

Kad je razvijao iZi Flex FIX i-Size, BeSafe je napravio svjesni izbor na temelju stvarnih životnih situacija. To je odluka koja povećava sigurnost u stvarnim životnim situacijama, ali može dovesti do nešto nižeg rezultata u nekim laboratorijskim testovima frontalnog udara koji odražavaju samo vrlo specifične i kontrolirane uvjete.

O autosjedalici BeSafe iZi Flex Fix i-Size

BeSafe iZi Flex Fix i-Size je „pomoćno postolje s visokim naslonom“ koje se koristi za djecu od 100 do 150 cm. To je prva autosjedalica za veću djecu odobrena najnovijom sigurnosnom regulativom UN R129-02. Autosjedalica se može postaviti automobilskim pojasom ili pojasom u kombinaciji s ISOfix-om te ima mnoge nove osobine važne za sigurnost, fleksibilnost prostora i udobnost. Već prije puštanja u prodaju, BeSafe iZi Flex Fix i-Size osvojio je prestižnu nagradu “Kind + Jugend Innovation Award” u kategoriji “Svijet djece na putovanju”.