Alisa u zemlji čudesa

Priča o djevojčici Alisi, koja pada niz zečju rupu i dospjeva u fantastični svijet naseljen najnevjerojatnijim stvorenjima osvaja djecu diljem svijeta već više od 150 godina. Fantastičan narativni tok romana, originalno poigravanje s logikom i kritički odnos prema tretiranju djece u društvu inspirativan je i za brojne umjetnike, pa su tako nastale bezbrojne adaptacije romana u različite medije. ZKM ove jeseni nudi jednu drugačiju i originalnu priču o Alisi. To je Alisa koja ne želi odrasti, strahujući da će ukoliko se to dogodi, ostati bez mašte. Vrlo jednostavno – pričamo o tome što bi se dogodilo da jednoga dana dođemo na kazališnu predstavu , sjednemo među publiku, a na pozornici izostane ono najvažnije – mašta. Što bi se dogodilo kada mašte više ne bi bilo?

Kroz uzbudljivo putovanje djevojčice Alise i kroz njezinu potragu za vlastitim identitetom nudimo univerzalnu priču o potrebi za umjetnošću, kao i potrebi za pričom samom. Danas, kada smo  bombardiani surovom stvarnošću, kada je sve usmjereno ka profitu, kada odrasli svijet izgleda sve beznadnije, pitanje koje treba postaviti jest imamo li još uvijek dovoljno hrabrosti i snage maštati?

Predstava je namijenjena tinejdžerima od 12 godine na dalje, no kao i sve ZKM-ovske predstave za mladež bit će zanimljiva i njihovim roditeljima, djedovima i bakama.

Glume: Anđela Ramljak, Barbara Prpić, Marica Vidušić, Rakan Rushaidat, Sreten Mokrović, Vedran Živolić , Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Mateo Videk, Robert Budak, Tina Orlandini.  Kostime su osmislili slavan dvojac Decker & Kutić, a glazbu potpisuje Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle.

Brzinsko darivanje za predstavu 11. siječnja 2×2 ulaznice u 11 sati. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #alisa

Prijave primamo do 10. siječnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

  1. Aleksandra Dabanovic
  2. Biba Puncec