Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Američke palačinke

Poslužite ih sa svježim voćem, maslacem od kikirikija ili javorovim sirupom

Tradicionalno i dobro poznato jelo u Americi, najčešće za doručak, svakako su američke palačinke. Njihova glavna karakteristika, za razliku od naših domaćih europskih palačinki, je da im se dodaju sredstva za podizanje, odnosno prašak za pecivo. Vidljivo su deblje ali i vidljivo manje od naših, promjera svega od 7,5 do 8 cm. Poslužuju se najčešće uz javorov sirup, svježe voće ili maslac od kikirikija. Potrebno:
  • 200 g mekog brašna (za dizana tijesta)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja (odvojena)
  • 300 ml mlijeka
  • 1 žličica maslaca
  • 2 žlice meda
  • malo soli
  • svježe borovnice
  • suncokretovo ulje
Za posluživanje:
  • svježe voće po želji (borovnice, jagode)
  • Javorov sirup, sladoled od vanilije i
  • nasjeckan pistacio za dekoraciju
Postupak: 1. Pomiješajte suhe sastojke, brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Jaja odvojite, pa žumanjke dobro istucite s mlijekom, medom i žličicom maslaca, dodajte suhe sastojke i sve dobro pjenjačom izmiješajte. U zasebnoj zdjeli istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa ih u nekoliko navrata umiješajte u smjesu brašna i žutanjaka. 2. tavi za palačinke zagrijte dvije žlice suncokretova ulja ili jednu žličicu maslaca. Na zagrijano većom kuhinjskom žlicom izlijte tijesto da u isto vrijeme dobijete dvije ili tri palačinke veličine otprilike 7,5-8 cm, po želji dodajte im svježe borovnice.  Pecite oko tri minute na srednje jakoj vatri dok se na površini ne pojave mali mjehurići ili do zlatno žute boje, a zatim okrenite palačinke i pecite još 2-3 minute. 3. Palačinke slažite na topao tanjur jednu iznad druge, prekrijte ih kuhinjskim papirom kako bi održale toplinu. Poslužite ih uz javorov sirup, ostatak borovnica ili voće po vašoj želji ili uz sladoled od vanilije dekoriran sjeckanim pistacijem. Just Good Food  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.