Tradicionalno i dobro poznato jelo u Americi, najčešće za doručak, svakako su američke palačinke. Njihova glavna karakteristika, za razliku od naših domaćih europskih palačinki, je da im se dodaju sredstva za podizanje, odnosno prašak za pecivo. Vidljivo su deblje ali i vidljivo manje od naših, promjera svega od 7,5 do 8 cm.
Poslužuju se najčešće uz javorov sirup, svježe voće ili maslac od kikirikija.
Potrebno:
- 200 g mekog brašna (za dizana tijesta)
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja (odvojena)
- 300 ml mlijeka
- 1 žličica maslaca
- 2 žlice meda
- malo soli
- svježe borovnice
- suncokretovo ulje
- svježe voće po želji (borovnice, jagode)
- Javorov sirup, sladoled od vanilije i
- nasjeckan pistacio za dekoraciju
You must be logged in to post a comment Login