Ana Kuhanec predstavlja senzualne vježbe uz koje ćete ove jeseni blistati

Jesenski mjeseci izvrsno su vrijeme kada veću brigu možemo posvetiti sami sebi. Za sve hladnije dane pred nama, kineziologinja Ana Kuhanec Brašnović, koja godinama razvija koncept Ana Sensual fitnessa, predstavlja set vježbi koje će oduševiti žene.

“Kružne kretnje pobuđuju senzualnost i ženstvenost te razvijaju pozitivan i potpuno drukčiji osjećaj za vlastito tijelo, a sam proces tjelovježbe ovim način postaje zadovoljstvo. Ovim jedinstvenim tjelesnim iskustvom osim što budite vlastitu ženstvenost, podižete razinu samopouzdanja, opuštate um te se emocionalno uravnotežujete što je u konačnici i cilj. Vježbanje s emocionalnom komponentom danas je potreba svake žene, a nakon što žena osvijesti uzroke svojih strahova te prirodnim kretnjama prođe kroz nelagodu i sram u mogućnosti ste osjećati vlastito tijelo u potpuno novoj dimenziji. Za početak je potrebno usvojiti bazu vježbi te upoznati tehnike disanja koje pogoduju opuštanju te spontano nakon određenog vremena prepustiti se “putovanju” kroz ovu jedinstvenu tjelovježbu.” – priča nam Ana te vas upoznaje s nekoliko vježbi koje možete i same isprobati.

Ove vježbe mogu se izvoditi u bilo kojem prostoru i potrebna nam je samo prostirka. Kako bi izvođenje bilo što ugodnije preporučujemo glazbu koja vam osobno najviše odgovara kao podloga. Ove vježbe možete izvoditi i u društvu prijateljica što će sigurno biti zabavnije i predstavljat će manji teret.

Anin studio u svojih trinaest godina iskustva predstavlja sinonim za profinjenu žensku oazu, a u njemu su vježbale brojne Hrvatice. Cilj studija je briga o psiho-fizičkom zdravlju žena i podizanju razine kvalitete njihovih života. „Nakon dugogodišnjeg obrazovanja i 13 godina uspješnog rada, stvaranja i ulaganja ponosna sam što smo svakodnevno činimo korak više. Apsolutni prioritet mi je bila kontinuirana nadogradnja osobnog kineziološkog znanja, ali i stvaranje projekta koji će ženama omogućiti više od uobičajenog studija za kvalitetnu rekreaciju.“ – objašnjava Ana Kuhanec Brašnović, magistrica kineziologije.

Višegodišnje edukacije, kineziološko obrazovanje te iskustvo, kao i godine rada sa ženama rezultiralo je osmišljavanjem vlastitih autorskih programa – inovativne metode vježbanja kojima žene objedinjuje psihu i tijelo s emocionalnim bićem.

Ana’s Sensual fitness, Am metoda (ballet barre), Am metoda za trudnice su revolucionarne metode vježbanja u koje je osim rekreativnog vježbanja utkana ideologija emocionalnog doživljavanja vježbi koje se izvode na treningu. Upravo takav jedinstveni holistički koncept s Aninom vizijom da tjelovježba ženi postaje zadovoljstvo čini učinkoviti program koji osim tjelesnog vježbanja potiču na buđenje svijesti i osobni razvoj.