Bangkok kao životna ravnoteža

Bangkok je

Zbrka. Strka. Kaos. Prometni zastoji. Taxi motori. Prljave caste. Štakori po cestama. Smrdljiva rijeka. Smeće. Smog. No istovremeno i mir, hramovi, nasmijana lica, molitva, boje… život. Baš kao Jin i Jang, dobro i loše se natječu i usput stvaraju harmoniju. Sve dobro ima u sebi nešto lošega i obratno. Na prvu se čini kaotično, ali jednom kad zavirite u razne kutke grada, shvatite da se puno mira zapravo nalazi u tom silnom kaosu.

Oduvijek sam ljubitelj ove “izmiješanosti” u gradu, jer to najbolje predstavlja život. Postoji neka ravnoteža. Tona motora koji buče na svakom koraku, ali i tona hramova u kojima možete pronaći mir. Enorman smog, ali i enorman broj štandova sa svježim, mirisnim voćem. Visoke “fancy” zgrade, ali i male, siromašne kućice. Tamna rijeka, ali i tržnice prepune boja. Ljudi koji se ne znaju sporazumijevati na engleskom, ali sve znaju reći osmjehom.

Perspektiva je ključna za Bangkok

bangkok je

Sve zapravo ovisi o vašem pogledu na svijet. Bangkok me apsolutno impresionirao, iako se ne bi svi složili sa mnom. Zapravo me ritam ulice najviše oduševio. Znala sam se izgubiti dosta puta, ali taman i da se vrtim u krug, koga briga – vrtim se po krugu u kojem ima toliko toga za istražiti.

2014-07-21-12-26-34

img_20140722_021311

2014-07-21-12-51-10

img_20140721_141538

Fotografije preuzete sa: http://nikabogdanic.wordpress.com