Bangkok za odvažne

Međutim, u prilog tajlandskom turizmu uopće ne idu prisjećanja na nedavne nemire na ulicama glavnoga grada. Trenutno je mirno i u turističkim agencijama kažu kako je percepcija rizičnosti slična onoj u Egiptu. Za individualna putovanja odlučuju se oni odvažniji.

Energija tajlandske prijestolnice, koja živi 24 sata na dan pršti iz svih ulica, trgova, restorana na otvorenom i kanala koji povezuju i najudaljenije četvrti. No, Bangkok nudi i pregršt oaza za odmor.

Europljane ponajviše oduševljavaju plutajuće tržnice, odnosno brodovi prepuni voća i povrća, začina, mesa i gotovih proizvoda, a spretni trgovci mogu vam na licu mjesta pripremiti voćnu salatu ili svježe iscijeđeni sok od agruma.

Buda pokriven jantarom

Mješavinu tradicionalnog istoka i suvremenog zapada na dva dijela dijeli rijeka Chao Phraya, na kojoj je promet jednako gust kao i na ulicama. Royal Grand Palace nalazi se u središtu grada, a zapravo je kompleks u kojem je smješteno nekoliko zgrada. U njemu se nalazi Wat Phra Kaeo, najsvetiji od svih tajlandskih hramova.

Tu je i popularni smaragdni Buda koji nije prekriven skupocjenim kamenjem, već jantarom. U blizini je i Old Farang, odnosno zona trgovine koja je u 19. stoljeću bila luka Bangkoka. U četvrti su danas smještene trgovine s dragim i poludragim kamenjem, krojačnice te trgovine antikvitetima.

U istom dijelu grada nalazi se i katedrala Marijinog Uzašća, izgrađena u europskom stilu. Uz nju je smješten i svjetski renomirani hotel Oriental u kojem su boravili prinčevi, filmske zvijezde i pisci.

Hip-hop u svemirskoj kapsuli

Jedno od najpopularnijih mjesta u gradu svakako je The Dome (1055 Silom Road) u sklopu State Towera. Nalazi se na 60 katu i pruža predivan pogled na grad. U The Domeu možete objedovati ili samo popiti piće.

Bed Supperclub (26 Soi Sukhumvit 11, Sukhumvit Road) klub je koji nalikuje na svemirsku kapsulu, a svake večeri nudi vrhunsku zabavu uz hip-hop, dance, trance i r’n’b.

Dvokrevetna soba za 500 kuna

Old Bangkok Inn (607 Pra Sumen Road) cijenom je pristupačan (dvokrevetne sobe mogu se dobiti već za 500 kuna), a u središtu grada nalazi se Ibrik Resort hotel (235/16 South Sathorn Rd), s predivnim sobama i povoljnijim cijenama.

Siam Paragon (991/1 Rama 1 Road) najnoviji je shopping centar na pet katova. Od tržnica na otvorenome preporučamo Patpong (Sukhumvit Road), koji se preko vikenda pretvara u sajam svega i svačega.

Ne može se svugdje u kratkim hlačama

U Tajlandu su na snazi vrlo stroga pravila odijevanja, pa stoga unaprijed saznajte možete li na neka mjesta ući u kratkim hlačama ili majici bez rukava.
Prostitucija cvjeta na svakom koraku a veliki broj noćnih dama zapravo su muškarci tranvestiti. Zabavno je otkrivati je li riječ o muškarcu ili ženi, a jedini sigurni znak prepoznavanja su nožni prsti.