Beefeater Market – najurbaniji event u gradu

Protekli vikend održan je Beefeater Market – ‘najurbaniji’ event u gradu, a okupio je brojne posjetitelje željne dobrog provoda, zanimljivih radionica i najboljeg pića. Za sve to pobrinuo se Beefeater gin, omiljeno ljetno piće porijeklom upravo iz urbanog središta svijeta- Londona – koji se samo za ovu priliku transformirao u nekoliko sjajnih i osvježavajućih G&T koktela, idealnih upravo za nadolazeće vrele ljetne dane i noći. Autonomija Ledana poslužila je kao savršena kulisa za druženje, ispunjena grafitima, neonskim svjetlima i onom posebnom, londonskom vibrirajućom energijom.

Ovo nadasve kul i ležerno londonsko druženje privuklo je, između ostalih, i brojne poznate Hrvate. Svi oni izvrsno su se zabavljali na raznim radionicama, poput ‘GIF & GIN’-a, radionice na kojoj se učilo kako se izrađuju sveprisutni gifovi, naravno u dobrom društvu Beefeater gina, zatim Glitch Art Workshopa, radionice koja se bavila umjetnosti namjernim korištenjem digitalnih pogrešaka te očekivano najposjećenije i najpopularnije – radionice izrade gina. Uz to, na prvom londonsko – zagrebačkom Beefeater Marketu, mogla se razgledati i kupiti odjeća naših mladih dizajnera, uvijek interesantne vintage stvari, koje je ovom prilikom na svom buvljaku izložila poznata blogerica i stilistica eklektičnog stila Barbara Repe, kao i stare ploče, vinili, stripovi, festivalske šljokice i još mnogo toga.

Pored Barbare, izlagali su i Nilo design, Ninino • Broken China, Slušaj Najglasnije – Listen Loudest, Nisa design, Ayelen A̲̿, bossa noga, Mihaela Plantak Design, Barbara Repe, Vida Loca Glitter, Buried Clothes,Deee Vintage, GRAPHICharka i Marte jewellery.

Druženje su upotpunili jedan posve čaroban pop up Botanike –crafted greenery projekt dviju sestara Francuz, zatim šarmantno – gastronomska oaza Tavan, dok se za vrhunsku atmosferu pobrinulo nekoliko odličnih DJ-eva i street art umjetnika.

Prvo ‘najurbanije’ druženje i ‘najurbaniji’ gin u gradu zasluženo su opravdali visoka očekivanja, a već željno iščekujemo sljedeće. Nova, tajna lokacija, skrovito mjesto, street umjetnici, najkvalitetnija muzika i neke nove, originalne radionice sve je što ćemo zasad otkriti. Stay tuned..
Foto: Petar Santini