Odličan kolač za sve koji ne vole previše šećera u kolačima! Pogledajte recept sa slikama za ukusan i sočan kolač sa svježim voćem i lješnjacima!
Sastojci
Prhko tijesto
- 240 g bezglutenske mješavine za kolače
- 130 g maslaca
- 1 jaje
- ½ žličice soli
- 2 žlice vrhnje
Nadjev
- 250 g svježih kupina
- 2 svježe breskve
Mrvičasti posip
- 150 g bezglutenske mješavine za kolače
- 120 g sitno sjeckanih lješnjaka
- ½ žličice soda bikarbone
- 80 g šećera
- 80 g maslaca
- 1 žlica kiselog vrhnja
Priprema
Bezglutensku mješavinu za kolače stavite u veću zdjelu pa dodajte sve ostale sastojke. Rukama ili spiralnim nastavcima za miksanje umijesite tijesto. Tijesto rukama utisnite u manji kalup za pečenje (20×30 cm) prekriven masnim papirom.
Preko tijesta posložite kupine i na manje komade narezane svježe breskve.
Preko voća posipajte mješavinu za hrskavi posip koju pripremite tako da sve sastojke grubo izmiješate rukama.
Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C.
Recept pripremila Jannette Razum – slatkisvijet.com