Bezglutenski kolač s kupinama i breskvama

bezglutenski-kolac-s-kupinama-i-breskvama-925x550

Odličan kolač za sve koji ne vole previše šećera u kolačima! Pogledajte recept sa slikama za ukusan i sočan kolač sa svježim voćem i lješnjacima!

Sastojci

Prhko tijesto

  • 240 g bezglutenske mješavine za kolače
  • 130 g maslaca
  • 1 jaje
  • ½ žličice soli
  • 2 žlice vrhnje

Nadjev

  • 250 g svježih kupina
  • 2 svježe breskve

Mrvičasti posip

  • 150 g bezglutenske mješavine za kolače
  • 120 g sitno sjeckanih lješnjaka
  • ½ žličice soda bikarbone
  • 80 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 1 žlica kiselog vrhnja

Priprema


Bezglutensku mješavinu za kolače stavite u veću zdjelu pa dodajte sve ostale sastojke. Rukama ili spiralnim nastavcima za miksanje umijesite tijesto. Tijesto rukama utisnite u manji kalup za pečenje (20×30 cm) prekriven masnim papirom.

Preko tijesta posložite kupine i na manje komade narezane svježe breskve.

Preko voća posipajte mješavinu za hrskavi posip koju pripremite tako da sve sastojke grubo izmiješate rukama.

Kolač pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C.

Recept pripremila Jannette Razum –  slatkisvijet.com