Biskvit od pistacija

Autorica hit-kuharice “Sirova hrana” Mihaela Devescovi predstavlja najnovije recepte za najslađi dio obroka – desert.

Recepti slastica koje ćete pronaći u ovoj najnovijoj kuharici pripravljeni su bez šećera, brašna, jaja, mlijeka i margarina ili maslaca, a iznenadit ćete se kako su ukusne. Sve će slatkoljupce ostaviti bez daha!

velikabiskvitodpistacija1

Sastojci za biskvit od pistacija:  

  • 3 šalice bademova brašna
  • 1 šalica brašna od pistacija
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice sirupa od agave (ili drugoga tekućeg zaslađivača)
  • 1 žličica cimeta
  • ekstrakt vanilije i badema, po želji
  • ¼ šalice soka od naranče
  • 1 žlica narančine korice

Čokoladna glazura:

  • ½ šalice otopljena kakaova maslaca,
  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 3 žlice kokosova šećera, smljevenoga u prah
  • 2 žlice kakaa u prahu

Postupak:

Bademovo brašno izmiksajte u sjeckalici dok ne dobijete sitno brašno. Brašno od pistacija i chia sjemenke zasebno izmiksajte u suhoj posudi blendera dok ne dobijete brašna. Potom u sjeckalici i multipraktiku izmiksajte sve sastojke zajedno. Oblikujte u veliku kuglu.

Ako je smjesa presuha, dodajte još vode ili soka od naranče.

Razvaljajte smjesu na debljinu 2 – 3 cm i narežite u štapiće. Sušite u dehidratoru 24 sata. Dio biskvita umočite u čokoladnu glazuru koju ste napravili tako da ste izmiksali sve sastojke. Spremite u hladnjak da se glazura stisne, te poslužite. I čuvajte na sobnoj temperaturi.