Blagdani, bebe i kolike!

Beba ima kolike, kapi ne pomažu, a pedijatar vam ne može pomoći? Svi vam govore da to jednostavno trebate izdržati, ali vi ste premoreni i kronično neispavani. Ali ima lijeka za to, a zove se mažnja kao lijek! Naučite kako ga sprovesti i osigurajte si mirne blagdane.

Beba se punih devet mjeseci ljuljuškala u polumraku vašeg trbuha, slušala je omiljenu glazbu vaših crijeva, kolanja krvi i otkucaja srca glasno poput kosilice za travu. Stalno je imala dostupnu hranu, te je bila smještena u svoju omiljenu pozu dok ju je obavijala ovojnica posteljice. A kada je poželjela, mogla je poprilično jednostavno staviti palacu usta.

Nakon proda, to odjednom biva naglo prekinuto. Zaslijepi je bliješteće svjetlo, hladno joj je, nema više poznatih zvukova, vidi samo sjene i nema hrane. A pokušaji da stavi palac u usta postaju nemoguća misija koja obično završi udarcem po licu i plačem.

PrakticnapodukazamatanjabebezasmirivanjeplacanaseminaruNajsretnijabeba

Nakon prvotnog šoka, većina beba se poprilično brzo navikne na novu okolinu. Međutim, ima i onih kojima ta prilagodba ide nešto teže. Nakon dana punog uzbuđenja, brojnih novih podražaja i čudnih senzacija u trbuhu, te bebe na kraju dana ne mogu naći svoj mir. Njihov plač je zapravo poziv u pomoć. A što se duže ne mogu smiriti to jače plaču u nadi da će ih netko čuti i konačno im pružiti ono što trebaju – uvijete iz maternice. Bebe koje imaju kolike su u isto vrijeme prestimulirane i podstimulitrane. Podražaji iz okoline nisu oni koji im trebaju. Ono što im treba je ono što im je poznato i smirujuće.

Uz pomoć tehnika renomiranog pedijatra dr. Harvey Karpa, te bebe se mogu smiriti u svega nekoliko minuta. Povijanje, ljuljuškanje, bok/trbuh pozicija, bijeli šum i dojenje su ono što će vrišteću bebu ljuljuškati u slatke snove. Pomoću navedenih tehnika, pružamo joj senzacije slične onima iz maternice. Na koji način pravilno provesti tehnike i smiriti kolike, polaznici će saznati na radionici Najsretnija beba pod vodstvom certificirane Happiest Baby edukatorice, Ive Brčić.

Pridružite nam se na dvosatnoj radionici Najsretnija beba u subotu 2.12. od 15 – 17 sati u Centru Apolonu na adresi Derenčinova 1 u Zagrebu.

Uz stručno vodstvo The Happiest Baby edukatorice saznajte kako možete smiriti kolike u svega nekoliko sekundi:

  • naučite prepoznati kada je beba prestimulirana
  • kako brzo i jednostavno smiriti plač
  • kako pravilno poviti bebu
  • kako pravilno primijeniti ljuljuškanje i bijeli šum za smirenje plača
  • koje položaje za nošenje bebe vole i koji ih smiruju
  • zašto je nošenje dobro za bebin razvoj, te kako pridonosi smirenju kolika i plača
  • zašto dojiti na zahtjev i kako ono pomaže u smirivanju kolika

Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno svoj dolazak najaviti na:
Email: [email protected]
Tel: 0989008634

“Kroz svoj rad provodim prevenciju sindroma tresenog djeteta i međuvršnjačkog nasilja, te se bavim istraživanjem utjecaja medija na djecu i mlade. Kao stručna suradnica pišem za portale roditelji.hr, klokanica, medijska pismenost.hr, te časopis Mama&Beba. U suradnji s nastavnim zavodom Andrija Štampar i Simbex Hrvatska pokrenula sam projekte besplatne edukacije roditelja. U suradnji sa Zakladom Adris pokrećem projekt pod nazivom Stop obiteljskom nasilju nad djecom”, izjavila je Ivi Brčić, mag.soc/phil., The Happiest Baby edukatorica.