Brownie torta s bijelom čokoladom

kinder-cokoladna-torta-djecji-rodendan

Tko bi joj mogao odoljeti?! Sočna brownie podloga s finom mousse kremom od bijele čokolade te odličnom Nutella glazurom!

Sastojci

Brownie biskvit:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 250 g maslaca
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica arome vanilije
  • 150 g glatkog brašna
  • prstohvat soli

Krema od bijele čokolade:

  • 200 g bijele čokolade
  • 250 g Mascarpone sira
  • 150 ml mlijeka
  • 1 želatina u prahu (10 g)
  • 300 ml slatkog vrhnja

Nutella čokoladna glazura:

  • 200 g Nutelle
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml slatkog vrhnja

Dekoracija:

  • razne Kinder čokoladice

Priprema

Čokoladu i maslac otopite na pari.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije pa dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Dodajte brašno i sol pa izmiksajte sve na najmanjoj brzini tako da dobijete glatku smjesu bez grudica.

Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste obložili masnim papirom (dno i stranice).

Brownie biskvit pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C. Malo prije kraja pečenja provjerite biskvit kako ga ne bi prepekli, brownie biskvit mora biti sočan, nikako presušen. Pečeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Za pripremu kreme želatinu namočite u 5 žlica vode i ostavite kratko da nabubri. Za to vrijeme bijelu čokoladu otopite na pari, a mlijeko zagrijte do vrenja. Prelijte želatinu vrućim mlijekom i dobro izmiješajte tako da se želatina otopi. Prelijte mlijeko u otopljenu bijelu čokoladu pa lijepo sve promiješajte i ostavite da se ohladi.

U zdjelu stavite slatko vrhnje i mascarpone sir pa miksajte dok ne dobijete nježnu kremu. Ulijte u kremu ohlađenu (mlaku) mješavinu mlijeka i bijele čokolade pa sve još jednom kratko izmiksajte tako da se svi sastojci sjedine. Kremu izlijte preko ohlađenog biskvita (u kalupu s obručem za tortu).

Spremite tortu u hladnjak na sat vremena, a zatim ju prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte preko sitno nasjeckane čokolade i Nutelle. Miješajte glazuru dok se svi sastojci ne sjedine. Kada se malo rashladi prelijte ju preko bijele kreme.

Spremite tortu na nekoliko sati u hladnjak da se ohladi. Prije posluživanja ukrasite ju raznim Kinder čokoladicama.

Recept pripremila Jannette Razum –  slatkisvijet.com