Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Brzinska pašta

U nekoliko minuta pripremite zdrav i ukusan obrok.

Uz slatko, pašta je moja druga ovisnost, ona slana. Nebitno mi je jesu li u pitanju špageti, krpice, farfalle, ravioli, tagliatelle, pužići… totalno nebitno. Bitno mi je da uz to ide neki topli umak koji će svemu tome dati i epitet comfort fooda, i da mogu ušuškana u dekicu držati tanjur u jednoj ruci, u drugoj vilicu i uživati u svakom zalogaju. Još pogotovo ako je vani vrijeme kao što je danas – turbo hladno, oblačno, kišno i vjetrovito. Onda stvarno nema ništa bolje od 'paštašute'.



Kad ne znam što bih jela – jedem paštu. Kad itekako znam što bih jela – opet jedem paštu. Ovisnost, kažem vam. Ovo je jedna od onih brzinskih verzija. Kada vam za umak treba onoliko koliko vam treba za stavite vodu za paštu i da ona bude gotova.



Sastojci :
(za dvije osobe)
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 – 150 grama pancete
  • žlica kapara
  • par žlica pirea od rajčice
  • jednako toliko vode
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • peperoncin
  • malo kvalitetnog bijelog vina
  • svježi bosiljak
  • špageti


Priprema:

  1. Narezati češnjak i pancetu i dinstati na malo maslinog ulja pazeći pritom da češnjak ne zagori.
  2. Dodati usitnjeni peperoncin, prodinstati još kratko i podliti sa malo bijelog vina.
  3. Kada vino ispari dodati kapare, pire od rajčice i malo vode. Začiniti sa soli i paprom i pustiti da se kuha na laganoj vatri dok se ne skuha tjestenina.
  4. Kad je tjestenina gotova, dodati ju u umak zajedno sa malo vode u kojoj se kuhala, posuti sa natrganim listovima svježeg bosiljka, još jednom dobro promiješati i poslužiti.


Steamy Creamy

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

10 napitaka koje biste trebali izbjegavati.

Zdravstveni karton

Ako vam je dosta raznih lijekova protiv prehlada i rado biste pomoć potražili u prirodi, možda rješenje nađete u ovom jednostavnom i ukusnom piću...

Gastronomija

Najuobičajeniji dodatak su komadići grilane piletine i inćuni. Neki chefovi dodaju joj škampe, jastoga, kavijar i povrće po želji. Kombinacija je pregršt!

Moj dom

Ako ste netko tko voli uzgajati vlastite proizvode, pogotovo kada je riječ o začinskom bilju, ali smatrajte kako je ipak malo komplicirano baviti se...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.