Cate Blanchett u utrci za Oscara

Ikona stila, Cate Blanchett glavna je favoritkinja za osvajanje Oscara za najbolju žensku ulogu. Glumica vječno mladenačkog lica nakon sjajnih kritika za ulogu u filmu ‘Blue Jasmine’, mogla bi drugi put u svojoj karijeri osvojiti najvažniji zlatni kipić u svijetu filma.

Australska glumica svojim zanimljivim ulogama, profinjenim stilom i savršenim tenom plijeni pozornost javnosti već dva desetljeća.

Cate koja je ove godine navršila 44 godine, internacionalnu slavu stekla je ulogom u filmu ‘Elizabeth’ iz 1998. za koju je dobila nagradu BAFTA-e i Zlatni globus. Isti joj je film donio i prvu nominaciju za Oscara kojeg je 2005. godine osvojila za sporednu žensku ulogu u filmu ‘Avijatičar’ u kojoj je utjelovila Katharine Hepburn.

Ovoga puta nominirana je za onu glavnu u drami redatelja Woodyja Allena inspiriranoj klasikom američkog pisca Tennesseeja Williamsa ‘Tramvaj zvan čežnja’.

Cate_BlanchettTrenutno snima ‘Pepeljugu’ Kennetha Branagha u kojoj glumi Lady Tremaine, a čekaju je uloge još u četiri filma.

Popularnosti joj je doprinijela i uloga moćne vilenjakinje Galadriele u trilogiji ‘Gospodari prstenova’ i ‘Hobbitu’, koji je uslijedio skoro deset godina nakon, dok Cate kao da je pravo mitološko biće, ne stari ni dana.

Za svoj mladolik izgled zahvaljuje luksuznoj liniji proizvoda za kožu SK-II koji predstavlja već desetak godina. Jedna je od rijetkih holivudskih zvijezda koja zaista koristi proizvode koje reklamira, a njezino lice, odnosno ten, najbolja im je promocija. Slavna glumica rado otkriva tajne svoje savršene kože bez bora! Kune se u navedene proizvode koji su vrlo popularni u Aziji, zbog linije za izbjeljivanje kože te kremama koje posebnu pozornost pridaju oštećenoj koži od sunca ili vremenskih uvjeta. Isto tako glumica ističe važnost zdrave prehrane i priznaje kako privatno ‘odmara’ kožu te se minimalno šminka.

cate blanchettZa glumičin profinjen izgled svakako je zaslužan i decentan, glamurozan i pomalo unisex stil odijevanja. Na crvenim tepisima rado odijeva hlače, neobičan dizajn te se ne boji modno riskirati. Od delikatnih, nježnih tkanina do kombinacija s rokerskim štihom, Kate od naizgled modne ziherašice i klasičarke kroz godine izgrađuje zanimljiv stilski izražaj.