Celulit – konačni obračun

Iako nas od ljeta dijeli još podosta minusa na termometru odlučili smo raskrinkati najčešće mitove o celulitu i ponuditi vam alternativna rješenja. Kako neka uključuju veliku angažiranost predlažemo vam da s pripremama za zavidnu liniju počnete na vrijeme.

Bez obzira na to što tržište vrvi proizvodima koji se kunu u smanjenje ‘narančine kore’ moramo vas razočarati i izvijestiti o manjku njihove efikasnosti. Naime, celulit nije kožni problem jer se nalazi između vezivnog tkiva kože pa tako kreme ne pomažu.

Tretmani, tretmani…

Rizični i skupocjeni tretmani samo će umanjiti iznos na vašem bankovnom računu – ne i željeni celulit. Bolna endermološka masaža koja prodire dublje u kožu, unatoč mnogim napisima, ne pomaže pri rješavanju ovog estetskog problema.

noge

Celulit (ni)je nasljedan

Ako vaša mama ima celulit, možete se opustiti, jer ove neatraktivne rupice nisu genetski predodređene. Naime, mnoge žene vjeruju kako je celulit nasljedan te se u jednom dijelu svojeg živote pomire sa situacijom misleći da je stvar izvan njihova utjecaja. Istina je da nije rijetkost vidjeti majku i kćer koje imaju problem s ‘narančinom korom’, no to samo ukazuje na činjenicu da niti jedna od njih nije pronašla način za uklanjanje iste.

Voda i zeleni čaj vaši su najvažniji saveznici kada na red dođu neugledne izbočine. I dok prva hidratizira, blago s Istoka koje sadrži teobromin i kofein pomaže otpuštanju zarobljene masnoće i njezino sagorijevanje. Osim toga, zeleni čaj djeluje diuretski te omogućuje izbacivanje suvišne tekućine koja se nalazi u celulitu.

zeleni cajČinjenica je da celulit ne pita za godine. No bez obzira na to jeste li ga prvi puta primijetili u pubertetu, nakon trudnoće ili u menopauzi nikada nije kasno za njegovo ‘razbijanje’. Celulit se pojavljuje u, kako ga stručnjaci nazivaju, površinskom sloju masnoće, koji se nalazi tek jedan milimetar ispod kože, dok se masti koje sagorijevamo vježbanjem nalaze dublje. No, ovo nije razlog da prestanete vježbati. Naime, tjelovježba je uvijek dobrodošla jer ćete uklanjanjem tvrdokornih masnoća dati svojem tijelu lijepi tonus.

Najbolje vježbe za celulit: aerobik, rolanje, plivanje, trčanje u vodi, trampolin.