Clare Mackintosh: Sve same laži

Clare Mackintosh svjetsku je slavu stekla svojim prvim romanom Pustila sam te koji je odmah po izlasku bio velika uspješnica prema Sunday Timesu. Njezin prvijenac prodao se u više od milijun primjeraka, a proglašen je i najprodavanijim krimićem 2015. godine.

Samo godinu dana nakon objavljivanja, Mackintosh postaje vlasnicom nagrade Theakston’s Old Peculier za najbolji kriminalistički roman godine u čijoj se kategoriji borila protiv slavne J.K. Rowling.

Njezin drugi roman Vidim te išao je stopama njezinog prvog i isto tako postao uspješnica prema Sunday Timesu.

Treći roman koji je preveden na hrvatski jezik u izdanju Mozaika knjiga, Sve same laži ne silazi s popisa najprodavanijih naslova, a prema uglednom časopisu Sunday Times bio je najprodavaniji roman 2018. godine. Njezine knjige prevedene su na više od 30 jezika, a posljednji naslov na hrvatski jezik prevela je Divina Marion. Mackintosh je zbog svog posebnog stila pisanja u kojem se na sredini romana dogodi neočekivani obrat proglašena kraljicom šokantnih preokreta. Takav stil pisanja, prepun preokreta i neočekivanih događaja, postao je prepoznatljiv u svim njezinim romanima, a kako i ne bi kad je Mackintosh svoje ideje i inspiracije crpila iz policijskog iskustva.

Ukratko…

Prije godinu dana Caroline Johnson odlučila je brutalno okončati svoj život: isplanirala je šokantno samoubojstvo, identično onome koje je učinio njezin suprug i koje se dogodilo samo nekoliko mjeseci ranije. Njihova kći, Anna, teško se miri s njihovom smrću. Sada kada ima vlastito dijete, Anni majka nedostaje više nego ikad i počinje dovoditi u pitanje smrt svojih roditelja. Ali kopajući po prošlosti, ugrozit će svoju budućnost. Katkad je sigurnije pustiti laži na miru…

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #lazi
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 30. kolovoza, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.
Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.
Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Đurđica Duić