Čokoladni raspucanci

Sreća je uvaljana u nekoliko slojeva šećera i miriše na čokoladu i naranču!

Sastojci

  • 570 g čokolade
  • 115 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 200 g mljevenih badema
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • korica od 2 do 4 naranče

za uvaljavanje:

  • 100 g kristal šećera
  • 100 g šećera u prahu

* smjesa je dovoljna za oko 70 raspucanaca

 

Postupak

Čokoladu i maslac otopiti na pari ili na laganoj vatri. Ostaviti sa strane da se hladi. Jaja razraditi sa šećerom dok se ne dobije gusta krema, dodati naribanu koricu naranče i dobro izmiješati.
U posebnoj posudi promiješati brašno s bademom i praškom za pecivo. Dobro izmiješati da se sve ravnomjerno rasporedi.

U čokoladu dodati kremu od jaja. I postepeno dodavati smjesu od brašna i badema.
Kad sve postane homogeno, dobro pokriti i ostaviti u hladnjaku oko 24 sata ili preko noći.
Formirati kuglice i bogato ih uvaljati, prvo u kristal šećer, zatim u šećer u prahu.
Peći na 170° 5 – 10 minuta (7 minuta).

Ako niste sigurni u to je li korica vaše naranče za upotrebu – tome doskočite tako da dio čokolade zamijenite tamnom čokoladom s narančom.

Izvor Mile ButoraC i jedidomilevolje.com