Sreća je uvaljana u nekoliko slojeva šećera i miriše na čokoladu i naranču!
Sastojci
- 570 g čokolade
- 115 g maslaca
- 200 g brašna
- 6 g praška za pecivo
- 200 g mljevenih badema
- 6 jaja
- 200 g šećera
- korica od 2 do 4 naranče
za uvaljavanje:
- 100 g kristal šećera
- 100 g šećera u prahu
* smjesa je dovoljna za oko 70 raspucanaca
https://www.instagram.com/p/B6IO16lpOgr/?utm_source=ig_web_copy_link
Postupak
Čokoladu i maslac otopiti na pari ili na laganoj vatri. Ostaviti sa strane da se hladi. Jaja razraditi sa šećerom dok se ne dobije gusta krema, dodati naribanu koricu naranče i dobro izmiješati.
U posebnoj posudi promiješati brašno s bademom i praškom za pecivo. Dobro izmiješati da se sve ravnomjerno rasporedi.
U čokoladu dodati kremu od jaja. I postepeno dodavati smjesu od brašna i badema.
Kad sve postane homogeno, dobro pokriti i ostaviti u hladnjaku oko 24 sata ili preko noći.
Formirati kuglice i bogato ih uvaljati, prvo u kristal šećer, zatim u šećer u prahu.
Peći na 170° 5 – 10 minuta (7 minuta).
Ako niste sigurni u to je li korica vaše naranče za upotrebu – tome doskočite tako da dio čokolade zamijenite tamnom čokoladom s narančom.
Izvor Mile ButoraC i jedidomilevolje.com