Čudo zvano kokosovo ulje

kokosovo ulje

Kokosovo ulje je jednostavno super, stoga donosimo nekoliko savjeta za svakodnevnu uporabu ovog malog čuda:

1. Alternativa kremi za brijanje: glatko se obrijete i spriječite oštećenje kože mješavinom kokosovog ulja, shea maslaca i ulja jojobe.

2. Piling za lice: umješajte jednak omjer smeđeg šećera i kokosovog ulja te uklonite mrtve stanice kože.

3. Odstranjivač šminke: rukama ili blazinicama utrljajte kokosovo ulje na kožu. Pustite da odstoji minutu-dvije pa isperite toplom vodom. Vidjet ćete kako kokos uklanja i ostatke vodootporne maskare. Samo pazite da ne dođe u direktan kontakt s očima.

4. Uklonite zanoktice: hladnoća šteti našoj koži, osobito rukama. Utrljajte kokosovo ulje na kožu ruku i naročito se pozabavite kožom oko noktiju. Ruke će vam biti mekane, a kožica pogodna za odstranjivanje/tretiranje.

5. Sjajilo za usne: omiljeno sjajilo ste gotovo potrošili? Nema problema. Dodajte žličicu ulja u tubicu i možete se “nasjajiti“ još nekoliko puta.

6. Dezodorans: laurinska kiselina iz kokosovog ulja ima antimikrobno djelovanje. Ne sprječava znojenje, samo sprječava neugodan miris, a to je i praktično i zdravo rješenje.

7. Za liječenje gljivičnih infekcija i uklanjanje prhuti: iako kokosovo ulje neće imati isti učinak kao antimikotici, možete ga koristiti zajedno s njima kako bi spriječili i liječili gljivične infekcije, poput atletskog stopala. Budući da ima antifungalna svojstva, pomoći će i kod prhuti.

8. Za suhu kosu: kokosovo ulje prodire duboko u vlasi. Ako imate tanku ili rijetku kosu, prođite nauljenim rukama kroz malo vlažnu kosu. Ako imate jaku, više grubu kosu, slobodno upotrijebite i više. Pričekajte sat vremena, a zatim našamponirajte i isperite.