Poznata stara poslastica, koju smo gotovo svi probali i znamo za nju. To je jedan od mojih prvih odrađenih kolača, još davno, prije sigurno 20-tak godina i sad se ponovno prisjećam tog istog slatkog kokos užitka, ali ovaj put u malo drugačijoj varijanti, s bijelom čokoladom i punjenjem od brusnica. Uz ovaj kolač sam odrasla, a zvali smo ga Monstrum kolač, jednostavan da jednostavniji ne može biti.
Potrebno:
6 jaja
7 žlica šećera
6 žlica brašna
svježe naribana
limunova korica
0.5 dcl ulja
1 žličica praška za pecivo
Za nadjev:
3 žlice vrhom pune marmelade od brusnica
2 žlice vode
1 žličica Gustina
Glazura:
300 g kuvertire od bijele čokolade
1/2 dcl mlijeka
1 žličica maslaca
1 žlica šećera
200 g kokosovog brašna
Postupak:
1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeve C, a do tada odvojite jaja, pa žumanjke istucite sa šećerom da postane pjenasto. Dodajte limunovu koricu, brašno s praškom za pecivo i ulje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2. Smjesu izlijte u namašćen ili papirom za pečenje obložen lim i pecite oko 30-tak minuta. Provjerite biskvit čačkalicom. Suha čačkalica znak je pečenom biskvitu,a ostatci tijesta na čačkalici znak su da se tijesto treba još peći, nakon 5 minuta ponovno provjerite čačkalicom.
3. Gotov biskvit ohladite i izrežite na kocke, ako ih želite puniti, svaku kocku razrežite vodoravno po sredini.
4. Marmeladu zagrijte na laganoj vatri s vodom i gustinom, pa smjesu malo prohladite. Svaku polovicu kocke premažite nadjevom i poklopite drugom polovicom.
5. Bijelu kuvertiru otopite na vatri s mlijekom , maslacem i šećerom, stalno miješajući. Otopljenu glazuru maknite s vatre i prohladite.
6. Nadjevene biskvitne kocke uvaljajte u glazuru od bijele čokolade, a zatim i u kokosovo brašno. Ostavite ih pola sata na hladnom da se posuše.
Just Good Food
Potrebno:
6 jaja
7 žlica šećera
6 žlica brašna
svježe naribana
limunova korica
0.5 dcl ulja
1 žličica praška za pecivo
Za nadjev:
3 žlice vrhom pune marmelade od brusnica
2 žlice vode
1 žličica Gustina
Glazura:
300 g kuvertire od bijele čokolade
1/2 dcl mlijeka
1 žličica maslaca
1 žlica šećera
200 g kokosovog brašna
Postupak:
1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeve C, a do tada odvojite jaja, pa žumanjke istucite sa šećerom da postane pjenasto. Dodajte limunovu koricu, brašno s praškom za pecivo i ulje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2. Smjesu izlijte u namašćen ili papirom za pečenje obložen lim i pecite oko 30-tak minuta. Provjerite biskvit čačkalicom. Suha čačkalica znak je pečenom biskvitu,a ostatci tijesta na čačkalici znak su da se tijesto treba još peći, nakon 5 minuta ponovno provjerite čačkalicom.
3. Gotov biskvit ohladite i izrežite na kocke, ako ih želite puniti, svaku kocku razrežite vodoravno po sredini.
4. Marmeladu zagrijte na laganoj vatri s vodom i gustinom, pa smjesu malo prohladite. Svaku polovicu kocke premažite nadjevom i poklopite drugom polovicom.
5. Bijelu kuvertiru otopite na vatri s mlijekom , maslacem i šećerom, stalno miješajući. Otopljenu glazuru maknite s vatre i prohladite.
6. Nadjevene biskvitne kocke uvaljajte u glazuru od bijele čokolade, a zatim i u kokosovo brašno. Ostavite ih pola sata na hladnom da se posuše.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login