Darujemo ulaznice za Noćni život!

Nakon kultnog Zagrebačkog pentagrama veliki Paolo Magelli, i sam ikona kulturne ljevice na ovim prostorima, vratio se u ZKM predstavom o revoluciji koju njeni protagonisti pretvaraju u parodiju.

Nastala prema predlošku političke drame Ivana Vidića u režiji proslavljenog Paola Magellija, Zagrebačko kazalište mladih dobilo je predstavu u kojoj je snažno uhvaćen senzibilitet našeg vremena u kojem nove generacije, a možda i cijelo društvo, više nemaju čvrsto uporište ni u kakvim vrijednostima i ne znaju ima li smisla boriti se za ikoji cilj.

U “Noćnom životu” grupa nezadovoljnika – petnaest protagonista ove predstave – zauzima gradski trg i na njemu podiže barikade. Tih petnaest je isprva pobunjena masa, ali isto tako i grupa individualaca od kojih svaki ima svoj interes zbog kojeg je spreman rastočiti svaku ideju zajedništva. Revolucionari se učas pretvaraju u revolucionare kada su njihovi interesi u pitanju, pa kad padne noć oni lakoćom postaju i grupa sebičnih lopova koji razvlače istu barikadu da bi stvari jeftino prodali.

U ratu ideja i ideologija, u kovitlacu koji oponaša onaj revolucionarni, u brzim izmjenama visokih i niskih strasti, traje komedija koja se učas može okrenuti u kaos i nasilje.

Glumci: Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Urša Rauklar, Doris Šarić Kukuljica, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Anđela Ramljak, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Filip Nola, Milivoj Beader, Sreten Mokrović, Zoran Čubrilo.

Brzinsko darivanje za dva termina:

  • 2×2 ulaznice za termin predstave 16.01.2018. u 20 sati (dobitnici 1. i 2.)
  • 2×2 ulaznice za termin predstave 17.01.2018.  u 20 sati (dobitnici 3. i 4.)

Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #zivot
  • Odgovorite na pitanje tko je redatelj predstave

Prijave primamo do 14. siječnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnici:

  1. Nikolina Kovacic
  2. Aleksandra Rusan
  3. Ivo Salatovic
  4. Marina Culina