David Grossman: Do kraja zemlje

David Grossman rođen je u Jeruzalemu 1954. Autor je mnogobrojnih beletrističkih i dokumentarnih djela te knjiga za djecu. Radovi su mu objavljeni u The New Yorkeru i prevedeni na više od trideset jezika u čitavom svijetu. Primio je mnoge nagrade, uključujući francusku Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, njemačku Buxtehuder Bulle, rimsku Premio per la Pace el’Azione Umitaria, Premio Ischia – međunarodnu nagradu za novinarstvo, izraelsku nagradu Emet i nagradu Albatros Fondacije Güntera Grassa. Uz književni rad istaknuti je mirotvorni aktivist.

Zagrebačka književna gostovanja velikana suvremene svjetske književnosti, izraelskog pisca Davida Grossmana

  • u utorak 21. 6. u 20 sati u MSU-u David Grossman gost je tribine Razotkrivanje sa Seidom Serdarevićem i Romanom Simićem kao moderatorima
  • u srijedu 22. 6. u 19 sati u Booksi David Grossman na tribini Piščev dnevnik razgovara s Davidom Albaharijem

Ovom prilikom predstavljamo njegovu knjigu Do kraja zemlje (To the End of the Land).

Zato što na vrata mogu pokucati u zoru i obavijestiti te o smrti tvojega sina, moraš otići, hodati, pobjeći od te vijesti.

Žena koja od vijesti bježi zove se Ora, a cijeli njezin život mogao bi se ispričati kroz ratove. Šestodnevni, kad je upoznala Avrama i Ilana – ljubav i prijateljstvo koje će trajati zauvijek; Jomkipurski, u kojemu im je sudbina baš njezinim prstima promiješala živote, a nju učinila majkom, i ovaj novi, rat koji joj prijeti uzeti Ofera.
Da bi ga spasila, Ora kreće na put, intimno zavjetno putovanje brdima Galileje, tijekom kojega će Oferovu ocu predati priču o njegovu sinu, a nama nezaboravnu, moćnu pripovijest o roditeljstvu i ljubavi, povijesti i ratu te – iznad svega – o ljudskosti koja nas može otkupiti.

Do kraja zemlje Davida Grossmana nije samo remek-djelo i jedan od najvećih romana našega stoljeća, to je jedna od onih knjiga koje doista mijenjaju svijet. Nabolje.

Kao nijedan drugi roman koji sam pročitala, Do kraja zemlje dočarava ono što je majka spremna napraviti da spasi život svojega djeteta.
– Jacqueline Rose, The Guardian

Knjiga o očaju koja nekim čudom ne prouzrokuje očaj, knjiga o smrti koja tvrdoglavo inzistira na životu, Do kraja zemlje, kao i sva velika književnost, čin je velikodušnosti, koji se otvara prema svakoj ljudskoj mogućnosti.
– The Washington Post

Darujemo jedan primjerak knjige Do kraja zemlje

Što trebate? Pošaljite mail na [email protected] :

  • stavite naslov ZEMLJA
  • dodajte svoje kontakt podatke
  • lajkajte naš Facebook profil
  • obavezno lajkajte i post objavjen na našoj Facebook stranici

Prijave primamo do 27. lipnja, točno u podne.

Dobitnica: Rebeka Suša