Diana Rubić: Marvie je prvi „Health&Wellness“ hotel u Dalmaciji

Marvie_krovnaterasa

Prvi hotel na području Dalmacije specijaliziran za „Health & Wellness“ segment pruža niz specijaliziranih usluga iz područja medicinskog wellnessa na prostoru od 1.200 metara četvornih s odlično opremljenim spa i fitness prostorom. Marvie Hotel & Health koji je prve goste primio sredinom srpnja, investicija je tvrtke Tromont d.o.o. koja je ujedno i glavni izvođač radova na ovom projektu realiziranom u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, u vrijednosti od 105 milijuna kuna.

Razgovarali smo s direktoricom hotela Dianom Rubić.

Marvie je prvi „Health&Wellness“ hotel u Dalmaciji. Možete li nam pojasniti što taj koncept znači i koja je
razlika od dosadašnjih hotela toga tipa?

Na području Dalmacije do sada nije postojao hotel kojeg možemo svrstati u kategoriju ponude
zdravstvenog turizma, što je jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu. Marvie je stoga prvi hotel na
području od Zadra do Dubrovnika koji nudi niz specijaliziranih usluga iz područja medicinskog wellnessa
na prostoru od 1.200 metara četvornih s odlično opremljenim spa i fitness prostorom, u sklopu kojeg se
nalaze i Ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije te Dermatološka ambulanta za estetsku medicinu.
Osim našeg multidisciplinarnog pristupa anti-agingu kroz njegu i prehranu pružamo i niz usluga koje za cilj
imaju prevenciju endokrinoloških smetnji, zatim tegobe iz područja ortopedije kao što su ublažavanje
poteškoća artritisa, artroze i sličnog.

Također, Marvie se nalazi u neposrednoj blizini mora, prema tome je i dobio ime koje u sebi nosi
prednosti života uz more koje općenito pruža mir, relaksaciju i pozitivno djeluje na zdravlje. U blizini su i
brojni sportski sadržaji, uređene plaže te šetališta uz more koja daju mogućnost različitih oblika rekreacije
kao što su vožnja biciklom i jogging. Dodatni motiv odabiru baš ove tržišne pozicije i naglasak na zdravlju,
fitnessu i wellnessu bila je i blizina bolničkih sadržaja javne zdravstvene skrbi.

Turizam u RH u stalnom je porastu. Iako je Marvie otvoren nedavno, recite nam jeste li zadovoljni
popunjenošću i kakva je ona sada, kada ulazimo u zimske mjesece?

Prve goste smo primili sredinom srpnja no činjenica koju smo primijetili u ovom kratkom periodu jest da
je tržišna pozicija koju smo odabrali itekako opravdana. Tijekom visoke i u vrijeme posezone većina naših
gostiju bili su Britanci i Skandinavci koji već imaju razvijenu svijet o prednostima medicinskog wellnessa,
važnosti zdrave prehrane i rekreacije u svakodnevnom životu te su brojni među njima koristili sadržaje
koje naš hotel nudi. Iako je visoka sezona već iza nas, prosječna popunjenost u listopadu nam je gotovo
80%, a i najave za predstojeće zimske mjesece prema trenutačnom bookingu su jako dobre tako da doista
možemo potvrditi da nišna ponuda, kao što je medicinski wellness, može biti presudan čimbenik u
produljenju sezone u RH.

Diana Rubic_direktorica hotela Marvie (2)

Gastronomska ponuda u Marvie hotelu je većinom bezglutenska i pripremljena u zdravijoj interpretaciji.
Možete li nas pobliže upoznati s ponudom restorana Da´Mar?

Hotelski restoran Da’Mar nudi kreativnu gastronomsku kuhinju baziranu na modernoj interpretaciji
najkvalitetnijih mediteranskih namirnica te smo prvi restoran u Splitu na čijem meniju prevladavaju
bezglutenska jela. Također, svim našim gostima na raspolaganju su usluge nutricioniste kako bi u
potpunosti uživali u ukusnim delicijama, bez obzira na režim prehrane kojeg provode. Primjerice, umjesto
klasičnih njoka u zimskom meniju naći će se pašticada od srnetine s njokima od batata. Od žitarica jako
puno koristimo quinou i amaranth, tapioku za deserte za koje sami pripremamo i sirupe i preljeve od
najsvježijeg voća što je samo djelić našeg bogatog menua. Iz godine u godinu sve je veći broj osoba
osjetljivih na gluten ili neke druge namirnice, a našem je mladom chefu Martinu Grubiši posebno
zadovoljstvo kreirati inovativne, ukusne delicije za osobe koje u svakodnevnom životu, u klasičnim
restoranima, nemaju gotovo nikakvog izbora na meniju.

U turizmu radite godinama i iza vas je iskustvo rada u jednom od najprepoznatljivijih hotela u RH, ali ovo
vam je prvi puta na mjestu direktorice hotela. Koji vam je najveći izazov s kojim ste se do sada susreli u
poslovnom okruženju?

Moram priznati da nije bilo neočekivanih izazova jer sam kod prethodnog poslodavca, gdje sam stekla
desetogodišnje iskustvo u hotelijerstvu imala priliku i to od prvoga dana, proći različite odjele i steći
iskustvo u više segmenata poslovanja. Također, zahvaljujući kontinuiranim edukacijama unaprijedila sam
vještine stečene u svakodnevnom radu. Moj se profesionalni razvoj odvijao sustavno i planski no svakako
mi je financijski background bio ključna prednost na novoj poziciji. No, presudno za uspjeh bilo kojeg
kolektiva pa tako i našeg je motivacija zaposlenika i usklađen timski rad.

Kako izgleda vaš radni tjedan? Stižete li sve obaviti u klasično 9-5 radnom vremenu ili možda nosite posao
doma?

S obzirom na to da je Marvie otvoren prije koji mjesec, dok se posao ne uhoda razumljivo je da se radi bez
radnog vremena jer je jako puno svakodnevnih izazova i ogromna količina posla. Tu su i novi djelatnici koji
se moraju priviknuti na novo okruženje, različiti zahtjevi gostiju i naprosto je neophodno provoditi dosta
vremena u hotelu te biti uvijek na raspolaganju u slučaju bilo kakvih nepredvidljivih situacija. A njih,
vjerujte mi, nikada ne manjka. No, kroz dugogodišnje poslovno iskustvo sam naučila da je dobar balans
između posla i privatnog života ključ uspjeha.