Dizajnerica Mirna Mihoković predstavlja kampanju za kolekciju koja je osvojila parišku publiku

Eterična, sanjiva, lepršava i meka, nježna, a opet nekako neobično snažna, sve su to epiteti kojima bi se mogla opisati kolekcija koju je talentirana mlada dizajnerica Mirna Mihoković kreirala tijekom svojih studentskih dana na prestižnom Paris College of Art s kojeg se tek nedavno vratila u Zagreb. Kako bi domaću modnu publiku pobliže upoznala sa svojim modnim stvaranjem za čarobnu je kolekciju naziva Equanimity snimila kampanju, a za čije je sanjive i prozračne vizuale zaslužno vješto oko poznate fotografkinje Marine Mche. Fotografije su snimljene na pariškim lokacijama poput Arche de la Défense i Parc de Bercy, a ispred Marininog su objektiva u ulozi modela stale Juliette Frataglia i Ariane Duccasse.

 

“Kada bih nosila tvoju haljinu, ove bi mi boje izliječile dušu”, rekla je nadahnuto jedna od zaljubljenica u dizajn Mirne Mihoković. I zbilja, u nježnom prelijevanju pastelnih boja očituje se neka posebna staloženost i smirenost koja dodatno dolazi do izražaja s opuštenim krojevima te lepršavim i laganim tkaninama koje obavijaju tijelo te se doimaju kao da oko njega lebde. Nadahnuće za kreiranje kolekcije dizajnerica je pronašla u balansiranom suživotu reda i kaosa, u istraživanju suprotnosti koje u sebi, ali i međusobno, nose priroda i tehnologija.

 

U prirodi možemo pronaći školjke koje su primjer apsolutnog savršenstva prirodnog stvaranja u svojim geometrijski pravilnim oblicima, no kad pogledamo pobliže u njihovu unutrašnjost, u njima postoji kaos boja koje se burno prelijevaju. Upravo to pronalaženje ravnoteže između geometrijskog reda i slobodnog kaosa te ravnoteža reda i kaosa koja se nalazi kod školjaka poslužila mi je kao inspiracija za boju, teksturu, volumen i oblik haljina”, objašnjava dizajnerica te dodaje: “Istodobno pronalaženje kaosa u tehnologiji nije uobičajena misao jer obično smatramo kako se uz kompjutersku tehnologiju veže krajnja preciznost i red, dok je generativni dizajn primjer kaosa sa svojim faktorom nepredvidljivosti i nasumičnosti”. Upravo tražeći balans između prirodnih tehnika i visoke tehnologije Mirna je u kolekciji kreirala šarmantan spoj reda i kaos s ručno nabiranim, šivanim i bojenim tkaninama na jednoj strani te digitalnom izradom i digitalnim printom na drugoj.

 

Equanimity kolekcija se sastoji od osam haljina izrađenih od svile i pamuka ili pak njihove kombinacije, a sve su kao stvorene za žene koje vole nonšalantnu eleganciju, senzualnu ženstvenost te snagu i odvažnost koja proizlazi iz kvalitetnog dizajna te delikatnosti odjeće koju nose. I sve haljine čine baš savršen stilski odabir za svečane trenutke koji slijede.

Foto: Marina Mche

MUA: Aurelie Leupe i Lily Bessodes Beth

Modeli: Juliette Frataglia i Ariane Duccasse