Dnevna doza biljaka – iz ljubavi prema biljkama

Dnevna doza biljaka novopokrenuti je projekt nastao iz ljubavi prema biljkama te želje da se na ovim prostorima ponovno popularizira uzgajanje biljaka u urbanim sredinama. Glavni kanal projekta je Instagram profil www.instagram.com/dnevnadozabiljaka.

Promatrajući i analizirajući kako urban jungle trend raste na Instagramu, Pinterestu te raznim blogovima u inozemstvu, Tomislav i Leon su zaključili da na našim prostorima definitivno nedostaje nešto ovakvo – ali na lokalizirani način. Upravo je to razlog zašto je ime ovog projekta na hrvatskom jeziku, a sav sadržaj u potpunosti prilagođen domaćoj publici. Osim toga, kao dvojica mladih muškaraca žele razbiti stereotip o tome da je uzgoj biljaka rezerviran samo za starije žene i pokazati koliko je to ispunjavajuć hobi neovisno o dobi, spolu, mjestu stanovanja i sl.

Prilično su iznenađeni činjenicom koliko je ova tema ljudima zanimljiva. U jako kratkom roku (od kraja siječnja 2018. godine) prikupili su preko 720 followersa, a prepoznali su ih domaći i strani uspješni Instagram profili poput Studio Plants, The Sill, Prickle and Vine, InDizajn s Mirjanom Mikulec, IKEA Hrvatska, PflanzenFreude.de i drugi.

U njihovoj zelenoj redakciji stalno se pojavljuju i realiziraju nove ideje, a osim predstavljanja biljaka, za Dnevnu dozu biljaka u planu je stvarno raznolik sadržaj. Tu su tips & tricks te DIY projekti, udomljavanje biljaka (rubrika share & care), savjeti o kupovini i brizi o biljkama, okupljanja i suradnje. Iznad svega, glavni cilj je zabaviti se i pokazati kako biljke mogu biti i jesu zanimljive.

“S početkom proljeća za sve foodieje uvodimo i temu uzgajanja začinskih biljaka i povrća na balkonima, a započeli smo suradnju s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu koji su velikodušno prihvatili naše ideje. Tako je Dnevna doza biljaka postala Prijatelj Vrta, što će čitateljima donijeti vijesti, zanimljivosti i ekskluzivan sadržaj direktno iz zelenila u centru Zagreba. Vrlo smo polaskani takvom velikom podrškom profesionalaca iz Vrta te ponosni na ovaj uspjeh” , kažu nam dečki.

Na Dnevnoj dozi biljaka ima prostora za svaku biljku – one koje već relativno dobro poznajete poput svekrvinog jezika, ali i one manje uobičajene poput strelicije.