Do sklada pomoću 7 savjeta

Neprestano imate osjećaj kako gubite trku s vremenom. Iscrpljeni ste i pod stresom, u stalnim pokušajima usklađivanja posla i slobodnog vremena. Ako se osjećate frustrirano, stalno ste ljuti i imate sarkastične primjedbe, jer vam se čini kako ne možete ništa promijeniti, doktori iz Klinike Mayo pružaju nekoliko savjeta kako vaš život ponovo vratiti na putove sreće i sklada, mira u kući i na poslu.

Kako se "srediti"?

1. Brinite se za sebe, redovito jedite uravnotežene obroke i ne zaboravite da je doručak najvažniji. Dovoljno spavajte i vježbajte. Vježbom i znojenjem ispuštate negativne tvari te se bolje osjećate nakon fizičkog napora.

2. Sklopite poznanstva na poslu i izvan njega. S osobama od povjerenja možete olakšati frustracije kad vam je najpotrebnije. Ograničite druženje s negativnim prijateljima koji potiču na loše raspoloženje.

3. Uzmite si slobodno vrijeme za odmor. Ponekad isključite mobitel, na poslu vrijeme uzmite kratke predahe.

4. Postavite granice, naučite reći ne, ponekad i prijateljima. Normalno je željeti održati dobre odnose, ali svaki pravi prijatelj razumjet će kako trebate vrijeme za sebe.

5. Mudro birajte bitke, nemojte ulaziti u svaku svađu. Čuvajte svoju energiju i argumente za one koje su od veće važnosti ili imaju izravno veze s vama. Naravno, ako uspijete ne ulaziti u svađe uopće, to je pohvalno.

6. Imajte ispušni ventil. Iako vam se pronalaženje hobija ponekad čini kao gubljenje vremena, to vam odvraća misli od posla i opušta vas. Također se bolje osjećate nego nakon što ste cijeli dan proveli ispred televizora.

7. Potražite pomoć ako sumnjate da vam ovi savjeti neće donijeti željene rezutate.