Domaće maske protiv akni

Velike pore, miteseri i prištevi licu daju nečist izgled, a skupi kozmetički preparati za problematičnu kožu često ne djeluju. Pokušajte licu pomoći maskama iz kućne radinosti, koje su jednostavne za pripremu i daju vrlo dobre rezultate ukoliko ih se koristi jednom tjedno kroz nekoliko mjeseci. Maske koje pomažu u borbi protiv masne kože su:

Kvasac

Miješajte kockicu kvasca u mlakom mlijeku dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim kistom mješavinu nanesite na lice. Čim se maska stvrdne, potrebno ju je prvo isprati mlakom vodom pa hladnom vodom. Kvasac zaglađuje i pročišćuje kožu.

Ljekovita glina


Dvije velike žlice ljekovite gline pomiješajte s malo tople vode i u debelom sloju nanesite na lice. Kad se maska stvrdne, isperite lice toplom vodom. Umjesto vode može se koristiti i čaj od kamilice (preporuča se kod osjetljive kože). Ljekovita glina sadrži znatne količine kalcija, kalija, magnezija, silicija, željeza i natrija te regulira stvaranje masnoće.

Badem


Pomiješajte dvije velike žlice fino mljevenih badema s mlakim mlijekom i ravnomjerno nanesite na lice. Nakon 15-20 minuta isperite toplom vodom, a lice namažite hidratantnom kremom. Maska smanjuje stvaranje masnoće i pogodna je za redovitu uporabu. Za posebnu glatku kožu mljevene bademe možete pomiješati sa žlicom meda i nekoliko kapi limunova soka.Ostatak članka pročitajte ovdje:
Pobijedite akne i masnu kožu maskama iz kućne radinosti