Domaći punč

IMG_3992-01b

Neka i vašim zvučnicima odjekuju pjesme, prepustite se kiču koji je barem u ovo vrijeme dozvoljen, ljubite i budite ljubljeni, a povrh svega fino jedite i pijte ovaj domaći punč!

SASTOJCI:

  • 700 ml mlijeka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 3 štapića cimeta
  • mahuna vanilije
  • 1 žličica ribanog muškatnog oraščića
  • 5 jaja
  • 130 g šećera
  • 1750 ml ruma

PRIPREMA:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

Mlijeko i slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte cimet i prerezanu mahunu vanilije te pustite da se začini namaču.

Žumanjke istucite sa šećerom dok ne posvijetle. Smjesi od jaja dodajte nekoliko žlica toplog mlijeka i rum. Kad se smjesa temperira, polako dodajte ostatak mlijeka i vrhnja. Pospite sve muškatnim orahom i stavite u hladnjak preko noći.

Prije serviranja u punč umiješajte snijeg od bjelanjaka i sve dobro promiješajte.

Autor: Petra Majdak, malichef.com

malichef