Drama Queen: Evolucija

niži muškarci

U nedostatku bolje teme i zbog činjenice kako mi je politike i dnevnih događanja naprosto dosta, odlučih pisati o evoluciji. Dakle, imam jednu divnu prijateljicu za koju kažem kako je ono, što bi se južnije reklo, „dobar čovik“ i da imam imalo sklonosti prema ženama, onda bih odabrala baš nju. Jedno je od najdivnijih stvorenja koje sam srela i nekako mislim da je zaslužila biti sretna. Kako to obično i biva sa svakom od prijateljica, manje-više, obavezna su nam tema muškarci i muško-ženski odnosi. Njen najčešći zaključak te teme, koliko god da smo šaljive ili kritične, sveden je na – oni su jadni.

Većina žena koje poznajem i koje su solo krenu kukati kako današnji muškarci zapravo ne znaju ništa. Kako su daleko od nekadašnjih muškaraca, ma što to bilo. Gotovo da i ne vrijede ništa i kako su stalno nešto uplašeni i neodlučni… Mamini sinovi, autisti i tako dalje i tako dalje…

Neću vam uopće spominjati što misle o onim muškarcima koji slobodno vrijeme provode igrajući igrice u nadi da će jednog dana postati esportaš iako je i to čisti stereotip. I žene igraju igrice!

Naprosto sam odlučila, nakon našeg zadnjeg razgovora, kako je pravo vrijeme da netko krene braniti te jadne muškarce. I evo – to ću biti baš ja!

Tisućama godina muškarci su bili lovci, muškarci su bili oni koji su donosili hranu na stol, muškarci su bili oni koji su branili i koji su osvajali. Žena je bila u četiri zida, odgojiteljica, pralja i kuharica… Nije da se nju baš nešto puno pitalo…

I došlo je to neko, recimo to tako, blesavo vrijeme u kojem su žene dobile apsolutno sva prava i apsolutno sve druge obaveze. Dakle, sad osim što kuhaju, peru i odgajaju, žene rade, zapošljavaju, bore se, brane i osvajaju na različitim životnim frontovima. Opet ću naglasiti – sama činjenica da krvare svakog mjeseca govori o tome koliko su žene jake, usudit ću se reći superiornije. O porođajnim mukama neću puno, samo zato što ih nisam prošla, iako duboko vjerujem da ih muškarci ne bi podnijeli! Nagledala sam se bolesnih mama koje su normalno funkcionirale i slinave presvlačile pelene i kuhale, dok njihove jače polovice, na samo malo povišenu temperaturu, kukaju kao da nema sutra.

Ali, to je sve život.

No, vratimo se mi evoluciji. Pojam evolucija se vrlo često upotrebljava kako bi se označila neka promjena. A promijeniti se može mnogo toga…

Dakle, žene su evoluirale u vrlo kratkom roku i nastavile osvajati ovu planetu. Žene mogu sve! Žene mogu loviti, braniti, osvajati, letjeti i padati. Mogu biti i samohrane majke… Mogu apsolutno živjeti bez muškaraca. Vjerujem da će jednoga dana znanost napredovati toliko da nam ni spermatozoidi neće trebati, a svakoj od nas je dobro poznato da druga pomagala već imamo!

Iskreno, meni je muškaraca žao. Oni jednostavno nisu uspjeli u tako kratkom vremenu evoluirati pa bi bio red da ih poštedimo kritika i kvocanja. Kome je kvocanje donijelo nešto dobro? Dajmo im šansu! Pomozimo im!

Vrijeme je da vlastite sinove učimo bar kuhanju, pranju, pospremanju i peglanju jer se bojim da će u protivnom muškarci izumrijeti!