Drama Queen: Ne budite naivni

U takozvanoj sezoni kiselih krastavaca, ili sezoni kada se apsolutno ništa pametno ne događa, osim što se hvata boja na plažama Lijepe njihove, udarna vijest su rezultati istraživanja kako Britanci provjeravaju društvene mreže svakih 12 minuta. Vijest se pojavila u apsolutno svim uvaženijim i manje uvaženim medijima.

Ne budite naivni. Pa, društvene mreže i jesu napravljene točno tako da stvaraju laganu ovisnost.

Ako ste jedna od nas, odnosno, jedna od njih, potencijalnih influencerica i ako spadate u kategoriju brojnih poznatih hrvatskih osoba, pogotovo onih za koje uopće ne znamo zašto su poznate, možda ste i gori od tih Britanaca.

Možda vas se dotaknula i vijest koliko jedna od tih brojnih poznatih osoba zarađuje, a propala je i kao glumica i kao pjevačica, pa vas onako štrecne, posred srca, činjenica koliko je to besmisleno dok, na primjer, slažete police u nekom od dućana ili prolijevate krv, znoj i suze dok nekoj od njih ili nas radite frizuru na plus 35!

Očito ste i loš roditelj i prijeti vam posjeta socijalnog radnika ako  uz stotu fotografiju vlastitog djeteta niste napisali: “Moj život, sve moje, jedino moje, najljepše moje, moje malo čudo…”

Možda ga se sramite, možda ga skrivate jer ga “ne kačite” okolo…

Egzibicionisti ili voajeri?

Društvene mreže su, po meni, dirnule u srž perverznosti ljudskoga društva. Tako smo posve javno postali ili egzibicionisti ili voajeri. Dok se jedni svim silama trude skupiti čim više lajkova, pa potaknuti tim ciljem možda i naprave od sebe humanoidnog robota ili budalu, drugi oduševljeno promatraju i tipkaju nešto poput ljepotice ili najljepša si

Mene hvata jeza. Ili smo stvarno ludi pa veličamo izobličene spodobe koje na ulici ne bismo niti prepoznali, ili doista znamo što radimo.

#life #lovelife #tisicudesna #mivasrazumijemo #thinkpink

A post shared by She.hr (@she.hr) on

Znate li da svaki vaš komentar pomaže samo da ta osoba ima bolji takozvani algoritam na bazi kojega zarađuje? Svaki vaš komentar, pa i onaj pljuvački, ima svoj smisao u moru statistike i matematike koju ionako nikada niste voljeli.

Čak su mi i one priče o badićima smiješne, meni koja se doista najviše volim okupati gola na nekoj osamljenoj stijeni. Tako me vijest o nekom jadnom, a skupom badiću, koji te posve izobliči, može samo nasmijati.

Vodim (li) računa o računu

Nekad mi se čini da svake 3 minute provjeravam desetak računa o kojima više ili manje uspješno vodim računa. Potaknuta time napravila sam, na jednom od tih istih računa, mali test. Vijest je doista bila korisna, ali u biti nikoga nije zanimalo što doista piše. Dotakli su se slike i isprovocirani započeli pisanje na jednom od profila koji je – budimo iskreni i realni, praktički mrtav, apsolutno nesvjesni što ja tu zapravo radim. Eto, držim ga da ga držim, a dodavši još malo ulja na vatru, uspjela sam pobijediti taj slavni algoritam i dovesti sve postavke u „zeleno“!

Dok se ljudi kolju ispod fotografije, ljuti, uvrijeđeni i dok baš onako hrvatski vrijeđaju, misleći da je baš svatko osim njih glup i nesposoban, ja im plemenito pomažem da u svojoj besposlenosti izbace sve frustracije i da ih ne nose mužu ili ženi doma. A reach i engagement rastu, a ja, ako si dam truda, možda i zaradim.