Drama Queen: Pa, sretno vam bilo…

Valjda mi je najodvratnije kad mi se netko obrati s “Draga”. Mislim, ja nisam draga. Stvarno nisam. Prije par dana krenem na neki od ovogodišnjih evenata, naravno, sve preko neke stvari, jer to istinski mrzim, a sretne me Medo. I smije se Medo. Prvo pomislih da sam zmazana tko zna čime jer sam se šminkala u pet minuta. Onda mislim da sam nešto nakrivo obukla. Pogledam se, a nisam… A, onda shvatih da mi se ruga… Kao, nije ni čudo da ne možeš nikog naći. “Daj se nasmiješi, izgledaš tako strogo.” Jesam. Tako sam stroga. Najviše to osjeti Ruski Princ, kad odbijam posjetu njegovom carstvu, ali i svi klinci. Kao sve sam ja strpljiva, a onda dreknem. Neki dan sam kolegici s posla doma napravila dar mar. Mala joj se stresla, a ni njoj nije bilo pravo, a sve zbog neke jakne koja se vukla po podu. Čak se i pas sakrio, pomislio evo neke luđakinje. A u biti, skoro da joj zavidim na toj ležernosti i činjenici da je ne dave pravila. Pravila koja si ili sam izmislio ili si ih naslijedio.

A Kraljica Majka… Uf! Ta moja prijateljica stvarno ima ozbiljnih problema. Sjećam se kako smo se pripremali za dolazak njenog prvog djeteta na svijet. Sve mora biti sterilno jer dolazi beba. Četvrti kat, visim na prozoru. Čistim rolete. I psujem. Prvo me strah visine, drugo, ide mi neizmjerno na živce činjenica da vidi neke mrlje koje ja nikad nisam ugledala. Srećom, useljavanje u njenu vikendicu sam izbjegla zbog previše posla. To ne bih preživjela. Valjda bi nam i prijateljstvo puklo, jer mi je fitilj sve kraći.

Još sam ja sad dobra kakva sam bila prije. OCD ili ti OKP sam nekako izliječila. Nemam više vremena za ribanja kakvo sam viđala u mame i osobito u tetke. Svake subote neke radne akcije. Pa zrači, pa tresi, pa prašina… Ta će moja tetka umirati s krpom u ruci. A pripreme za Božić? Uf! Milijun kolača, uštirkanih stolnjaka, nadstolnjaka i kičavih figurica… Srećom, zadnjih par godina se dovučem kod brata, nećaka i bratove jadne žene koja me sasvim lijepo služi. K’o kraljica sam. Dođem i odem i ne mrdnem prstom! Niti sarme, niti kolača! Volim te, oj, obitelji moja!