Drama Queen: Teta na blagajni

Ne znam jeste li ikada kupili neki erotski časopis. Ja nisam. Odrastanje u osamdesetima bilo je blagoslovljeno prijateljima koju su uspješno uspijevali nabaviti Erotiku koja je kružila od razreda do razreda. Nagurani oko jednog prastarog broja, svjetlucavih, raširenih okica, gledali smo ponuđeno ili smo glumatali, frkali nosom i prijateljima govorili da ih treba biti sram. Svakako ne bi bilo ugodno otići na prvi kiosk/trafiku i reći Teti, koja vam poznaje i mamu i tatu, da je taj časopis za vas. I nije važno koliki si frajer ili frajerica bio, taj sram je naprosto neopisiv.

Srećom, u mojoj školi, u našem malom gradu, imali smo prijatelja koji nam je nabavljao takve tiskovine, bez nekakvog pretjeranog straha, budući da je imao starijeg bratića, totalnog cool frajera. Vjerujem da nam se negdje smije ova današnja mladež koja ima sve čari interneta pa do mile volje može gledati gole tete ili možda gole frajere i uživati u beskrajnim ljepotama ljudskog tijela, fetišizmu i tko zna čemu sve još.

Nije se pričalo ni o PMS-u, ni o menstruaciji općenito i mama bi ti kupila Tenu ili Vir 90.

Nešto kasnije, dočekala nas je kupnja kondoma. Ne znam je l’ tko kada razgovarao s nama o seksu, a još manje se sjećam je l’ tko pričao o sigurnom seksu. Znam da samo se trebali svi čuvati za brak. Ali, jeb* ga – ja nisam, a mislim da niste ni vi. Zamislite isti onaj kiosk/trafiku s početka priče, u malom gradu? U naše vrijeme nije bilo dm-ova, Mullera i sličnih dućana. Nije baš bilo niti velikih dućana. Morate „zatražiti“ kondome od Tete Na Blagajni u totalnom strahu da će cijeli svijet znati koliki ste grješnik/grješnica… Srećom, u velikom gradu nije postojala opasnost da vam baš svaka Teta Na Blagajni poznaje oca i mater i da im priča kako se, zapravo, “jeb*** kao kakva kurvetina”.

Kad se moja generacija već malo ohrabrila u svojim seksualnim edukacijama i upoznala s vlastitim grješnim nakanama, stigao je kompjuter i Internet pa nam raznorazne erotike nisu bile toliko zanimljive. U toplini vlastitog doma, pod dekicom ili čak bez nje, mogao si gledati što ti srce poželi! I, naravno educirati se, pod pretpostavkom da vjeruješ da se (i seks) uči dok si živ.

U toj slobodi i otkrivanju vlastitog Ja, s kondoma si prešao na kupovinu svojih prvih testova za trudnoću… Opet nije bilo ovih silnih dućana u kojima to možete kupiti bezbrižno, tek s nešto srama pred Tetom Na Blagajni. Dok vas hvata panika, dok vam se dlanovi znoje, Teta Na Blagajni vas promatra svojim znalačkim okom. Sjećate se? Morali smo ući u neku ljekarnu i nadugo i naširoko objašnjavati Teti, koja je samo najobičnija prodavačica  – kako kaže Ella Dvornik, koliko nam kasni, kasni li uopće da bi ona procijenila koji bi nam test najviše odgovarao. I, naravno, izgovorila upute. Bože, ta dva- tri puta su me u životu koštala živaca! Pa sve moliš Boga da nema gužve i da te nitko ne poznaje! A tek vaginalete i opet one jeb*** upute!? Uf!

Danas više nemam srama. Život je tako lijep, ali i kratak!

Pornografija, svake vrste, mi je dostupna jednim klikom. Kondome kupujem ponosno – neka cijeli svijet zna da se vatreno seksam! A testovi za trudnoću!? Kupovina testa za trudnoću u mojim je godinama zadovoljstvo kojem se ja, ali i par prijateljica i poznanica, potajno nadamo.

Naravoučenije ovoga puta? Seksajte se ljudi, život je totalno kratak da biste se opteretili pitanjima Teta Na Blagajni!