Đumbir nas iz godine u godinu sve više osvaja

Dosta vam je uobičajenih ljetnih koktela i želite nešto novo? Otkrivanje novih okusa, koji nisu autohtoni našem podneblju, sve je veći trend među hedonistima. Novi začini razbijaju rutinu uvijek sličnih aroma i donose promjenu u svakodnevnicu, a kad se uklope s dobro poznatim favoritima, čine jedinstvenu kombinaciju.

Posebnost đumbira ili gingera nota je egzotičnosti koja ga izdvaja iz mediteranskih začina na koje smo navikli. Aromatičan je, jakog i oštrog okusa i ugodnog mirisa zahvaljujući eteričnom ulju i raznim mirisnim smolama. Obilno se koristi u kuhinjama Azije, gdje njegovu važnost nadmašuje jedino sol.

Đumbir je možda i najbolji primjer egzotične mirodije koja je pronašla svoje mjesto u hrvatskim kuhinjama. Ova gomoljasta biljka zaštitni je znak indijske kuhinje, čest sastojak različitih slanih i slatkih jela. Dok je nekad đumbir bio rezerviran za specijalizirane trgovine, danas je korijen đumbira postao dostupan i pristupačan mnogima. Ribamo ga, režemo ga u vodu za osvježenje, kuhamo ga za čaj – đumbir nas iz godine u godinu sve više osvaja.

Ako ste željni novih okusa, definitivno morate probati Pan Radler Breskva đumbir, okus koji će osvojiti sve one koji od svog osvježenja traže više. Kombinacija Pan Lagera, voćnog soka breskve i aromatičnog đumbira nudi nešto drugačije i moderno – radler koji osim voća u sebi sadrži i začinsku notu.