Đurđica Vorkapić: Sretna sam što snove pretvaram u stvarnost

Urbani prostor Muzeja suvremene umjetnosti odisao je apsolutnim doživljajem modne profinjenosti. Prostor Galerije MSU pretvoren je u dugu, bijelu modnu pistu, a sam hol muzeja u suvremeni ambijent upotpunjen refleksijom svjetlosti glomaznih svjetlećih kugli.

16.10.2017. Zagreb- MSU- Hippy Garden – revija photo by: Deyan Baric

Kolekciju za nadolazeću jesen i zimu Đurđica Vorkapić je prikazala u 55 pomno odabranih modela pročišćenog izraza i jasne idejne osnovice. Izrazito kompleksna kolekcija sjajno ujedinjuje potrebe suvremenog tržišta mode i glavnih aktera nove generacije potrošača.

16.10.2017. Zagreb- MSU- Hippy Garden – revija photo by: Deyan Baric

Vizija žene kroz oči dizajnerice Đurđice Vorkapić predstavlja modernu ženu kao snažnu i delikatnu silu koja zna što želi. Od maskulinih krojeva kaputa, hlača i sakoa do vizualno impresivnih printeva, koji su originalno rješenje brenda, do naposljetku večernjih haljina, kolekcija je jednako kompleksna koliko i jedinstvena.

Paletom monokromatskih boja upotpunjenom metaliziranim nitima, odjevni komadi kolekcije nadilaze svaku dosadašnju kolekciju i otvaraju put novoj viziji Hippy Gardena i Đurđice Vorkapić. Kolekcija je zamišljena u tri segmenta, kao svojevrsni spoj nekoliko naličja moderne, modno osviještene žene. Od maskulinih krojeva kaputa, hlača i sakoa do vizualno impresivnih printeva, koji su originalno rješenje brenda, do naposljetku večernjih haljina, kolekcija je jednako kompleksna koliko i jedinstvena.

Pročišćene linije i simetrične siluete upotpunjene su decentnim metalnim detaljima poput metaliziranog ruba, otvorenog industrijskog kopčanja te ušivenih metaliziranih niti. Također, modeli su nerijetko praćeni prozračnim vezanjem od tila kojima je uspješno nadomještena esencija ženstvenosti te se odlično slaže s teškim metalnim detaljima. Poseban naglasak dan je na predimenzionirane odjevne predmete načinjene od talijanskog mohera i alpake poput asimetričnih vesti, šalova pa čak i haljina. Nadalje, nezaobilazne se bomber jakne s autorskim printom i elegantni kaputi izrađeni od bogatog štofa s vunenim detaljima na orukavlju te sjajni spektar sakoa i kombinezona koji se igraju na marginama maskulinosti i ženstvenosti suvremenog subjekta.

Moramo ovim putem pohvaliti ustrajnost Hippy Gardena na kontinuiranoj suradnji s Borovom istovremeno potičući kultnu tvornicu obuće i prije svega, hrvatski proizvod. Obuća zaokružuje kompletnu kolekciju vodeći se prema glavnim trendovima sezone poput baršunastih čarapa-čizmi iznad koljena, čizmi na vezanje i redizajniranim gumenim čizmama s originalnim printom.

Revija je izazvala oduševljenje uzvanika i zaradila brojne pohvale struke i obožavatelja brenda, a Đurđica Vorkapić i Hippy Garden još su jednom opravdali svoj kultni status i dokazali kako domaća modna scena diše punim plućima.

“Sretna sam što snove pretvaram u stvarnost, a stvaralačku ljubav u djela”, izjavila je Đurđica Vorkapić.