Za bojanje pisanica možemo koristiti i zdrave prirodne boje, koje imamo u kuhinjskom ormariću ili frižideru. S nekoliko jednostavnih namjernica možemo načiniti prekrasna, a zdrava uskršnja jaja, bez ružnih mrlja od boje na rukama i odjeći. Jaja možete koristiti s ljuskom ili bez nje, naravno, pod uvjetom da su tvrdo kuhana.
Ako pitate majke ili bake, sigurno će vam natuknuti još koji recept za bojanje pisanica, a mi vam nudimo par ideja. Pomiješajte bilo koji od ovih sastojaka u zdjelu s hladnom vodom, toliko da prekriju jaja. Dodajte veliku jušnu žlicu octa i stavite na vatru. Ovisno koji intenzitet boje želite, toliko dugo jaja ostavite u boji.
Žuta: 1 žlica mljevenog šafrana ili currya
Roza: sok od višnje ili trešnje
Zelena: vezica listova špinata ili blitve
Ljubičasta: vrećica smrznutih kupina
Plava: glavica narezanog crvenog kupusa
Narančasta: ljuska crvenog luka
Napomena: ukoliko koristite voćni sok za bojanje, nije potrebno dodavati vodu, već jaja uronite u sok.
Kako biste dobili šarenija kreativnija jaja, ljusku tvrdo kuhanog jajeta žličicom razbijte, ali ju nemojte oguliti. Uronite jaje u pripremljenu mješavinu i kuhajte po želji.
Kad mislite da je dovoljno, jaje ostavite da se osuši te skinite ljusku. Rezultat će biti prekrasne mramorne pisanice.
I ne zaboravite, ova jaja su jestiva i zdrava te će svaku uskrsnu košaricu učiniti posebnom.
Ako pitate majke ili bake, sigurno će vam natuknuti još koji recept za bojanje pisanica, a mi vam nudimo par ideja. Pomiješajte bilo koji od ovih sastojaka u zdjelu s hladnom vodom, toliko da prekriju jaja. Dodajte veliku jušnu žlicu octa i stavite na vatru. Ovisno koji intenzitet boje želite, toliko dugo jaja ostavite u boji.
Žuta: 1 žlica mljevenog šafrana ili currya
Roza: sok od višnje ili trešnje
Zelena: vezica listova špinata ili blitve
Ljubičasta: vrećica smrznutih kupina
Plava: glavica narezanog crvenog kupusa
Narančasta: ljuska crvenog luka
Napomena: ukoliko koristite voćni sok za bojanje, nije potrebno dodavati vodu, već jaja uronite u sok.
Kako biste dobili šarenija kreativnija jaja, ljusku tvrdo kuhanog jajeta žličicom razbijte, ali ju nemojte oguliti. Uronite jaje u pripremljenu mješavinu i kuhajte po želji.
Kad mislite da je dovoljno, jaje ostavite da se osuši te skinite ljusku. Rezultat će biti prekrasne mramorne pisanice.
I ne zaboravite, ova jaja su jestiva i zdrava te će svaku uskrsnu košaricu učiniti posebnom.
You must be logged in to post a comment Login