Englezi, Francuzi i Nijemci su najveći ljubitelji hrane među putnicima

Gastronomski turizam vrlo je popularan i nijedno putovanje nije potpuno bez kušanja lokalnih specijaliteta i posjeta novim restoranima. Uz upijanje lokalne kulture i opuštanje u prirodi, svi smo željni uživanja u lokalnim specijalitetima i kušanja autentičnih jela. Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, otkriva nacionalnosti najvećih ljubitelja hrane među putnicima.

Yerba Mate and Croissants, this is a typical drink and breakfast in Argentine. Use of selective focus.

Yerba Mate and Croissants – Argentina.

Analizom podataka iz recenzija putnika, što uključuje više od 118 milijuna recenzija stvarnih putnika na stranici, Booking.com otkriva da su Englezi, Francuzi i Nijemci najveći ljubitelji hrane jer u svojim recenzijama spominju hranu više nego putnici drugih nacionalnosti. No nemaju samo Europljani želju za otkrivanjem svjetskih specijaliteta na putovanju, slijede ih Amerikanci i Australci. Iako je Hrvatska prepoznata kao destinacija fine hrane, Hrvati se nisu našli među top 30 nacionalnosti koje su najveći ljubitelji hrane među putnicima.

Krakow

Krakow

Od asada u Argentini do morskih plodova u Španjolskoj, putovanja u nova odredišta i kušanje ukusnih jela nije samo užitak za nepca, nego i stvara predivne uspomene pa vas mirisi u sekundi mogu vratiti u dane vašeg putovanja. Za više od trećinu (36%) svjetskih putnika hrana je ono što im ostaje u najboljem sjećanju još od prvog putovanja, a više od pola (54%) tvrdi da im je najbolji dio putovanja u novo odredište upravo kušanje lokalne hrane.

Munich

Recenzije mogu biti neprocjenjiv izvor insajderskih savjeta za najbolja mjesta za ljubitelje hrane. Jedna od četiri osobe (26%) priznaje da već prvi dan u novom odredištu gledaju online recenzije lokalnih restorana, a više od pola (54%) tih putnika gleda recenzije već unutar sat vremena od dolaska u odredište.