Freywille poziva na izložbu: Katarina Velika, carica svih Rusa

Kroz malu modnu priču, FREYWILLE Vas poziva na razgled najimpresivnije izložbe u regiji: „ Katarina Velika, carica svih Rusa – Iz državnog muzeja Ermitaž“, koja je otvorena u Galeriji Klovićevi dvori.

Desetljećima FREYWILLE posvećuje svoje divne kolekcije nakita velikanima slikarstva, europskoj kulturnoj baštini  i najljepšim emocijama. Pri traženju inspiracije za nove osebujne i koloristične motive koji će se ručno oslikavati na finom emajlu, umjetnički FREYWILLE tim radi detaljna istraživanja, a to  podrazumijeva posjete izložbama, proučavanje umjetničkih djela i života njihovih autora, europske kulturne baštine, kao i obilježja različitih kulturnih te povijesnih epoha.

U suradnji s Galerijom Klovićevi dvori stvorena je zanimljiva modna priča inspirirana europskom modom iz doba rokokoa te Katarinom Velikom, jednom od najmoćnijih žena u povijesti. Elegancija i profinjenost dama na ruskom dvoru preslikana je kroz  jednostavne duge haljine koje su uz nekoliko važnih detalja pretvorene u najraskošnije večernje toalete : impresivan FREYWILLE nakit i upečatljivom stolom ili svilenom maramom.

U Galeriji Klovićevi dvori može se vidjeti više od tisuću iznimno vrijednih eksponata, a osim veličanstvenih carskih portreta te djela slikarstva europskih škola, izloženi su i odjevni predmeti te dragocjenosti carice Katarine II.

Izložba je otvorena do 29.srpnja.2018.godine. Za više informacija o FREYWILLE nakite posjetite njihov butik u Preradovićevoj 2 ili FREYWILLE online butik na www.freywille.com i Facebook stranicu  FREYWILLE  Zagreb.

Fotograf: Maja Bota