Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
čajna kobasica
čajna kobasica

Gastronomija

Gavrilović tips&tricks: kako se reže i servira čajna kobasica

Zašto čajna? Pa zato jer je fina, a i idealna je za posluživanje gostima.

Priznat ćemo vam nešto. Kad dođemo na odjel delikatesa, uvijek, ali uvijek prvo naručujemo čajnu. Zašto čajna kobasica? Pa zato jer je fina. Imate ljude koji vole šunke, neki vole suhomesnato, a neki vole baš ovakav tip nareska. I tu nema kompromisa.

Naziv “čajna kobasica” nastao je sredinom 19. stoljeća u malom baltičkom gradu Rugenwaldeu, a  izveden je izravno iz navike serviranja sendviča pripremljenih od te kobasice u isto vrijeme kada se servirao i čaj.

Čajna nam je idealna za doručak… i večeru… i svaki zamislivi obrok u međuvremenu, ali naročito ju volimo posluživati gostima. Znate ono, složite lijepu platu, stavite neke masline ili kisele krastavce u sredinu i tako. Pri slaganju plate važno je biti kreativan, ali više od svega znati kako narezati koji narezak, jer ako ga narežete krivo riskirate da se, primjerice, raspadne, ispadne žilav i sl.

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Čajna kobasica poslužuje se uz razne polumasne sireve, majonezu i svježe povrće, a ljubitelji jačeg okusa poslužit će ju uz ajvar ili kisele krastavce. Crno vino za preporuku? Plavac mali, a volite li bijelo vino preporučamo Graševinu, Traminac ili Portugizac.

 SPONZORIRANI ČLANAK

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Predstavljamo

Nije iznimka nova 'JELI' kampanja parizera i hrenovki kojoj nisu odoljeli ljubitelji konkretnog griza Mate Janković, Andrea Andrassy i mnogi drugi.

Video box 1

Redakcija She-a snimila je za vas video jednostavnog, ali najboljeg recepta za ukusnu uskrsnu šunku

Predstavljamo

Stiže novi nagradni val Mesne industrije Gavrilović "U poteza tri vozi se i ti!".

Gastronomija

Uz pomoć Gavrilovića i njegove Dalmatinske pancete, pripremit ćemo brzi prilog od kiselog kupusa, baš za hladne, blagdanske dane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.