Genijalni domaći dizajneri nakita

nakit_nika_lead
Hello beautiful people :)

Danas sam se odlučila malo "baviti" s hrvatskim mladim dizajnerima nakita. U moru su isplivali neki meni vrlo simpatični i dragi radovi te sam ih danas sam odlučila predstaviti. Vjerujem da ste čuli barem za jednoga ili nosite već njihov nakit. Ako ne, nadam se da će se stvari promijeniti i da ćete i vi prepoznati njihov rad.

Prvo bi izdvojila Micicu. Micica je friški domaći proizvod iza kojeg stoji dvojac Doris Fatur i Stefano Katunar. U njihovoj ponudi možete pronaći barokne broševe koji su samo naizgled takvi. Okviri su barokni i starinski, a unutar broša možete dobiti štogod poželite. Jako su romantični i maštoviti. Za izradu koriste gips, boje, pigmente lakova, zlatne listiće, a nerijetko se služe japanskim tušem i pozlatom. Unikatni su i svaki komad ima svoju priču.

Broševe, narukvice, ogrlice i naušnice možete nabaviti diljem Lijepe naše. Terminal i LTM u Rijeci, Luk u Splitu, Prostor u Zagrebu samo su neka mjesta gdje možete kupiti svoj primjerak. Savršen poklon za nekoga dragog, a moji favoriti su narukvice i broševi. Samo naprijed Micica, volimo te!Drugi po redu je svakako Tomislav Zidar i njegovi Jobotichi. Toliko su me oduševili da sam morala udomiti dva prstena – curicu i dečka. Ne znam koji mi je ljepši pa ih nerijetko nosim istovremeno. Radi se o prstenju, narukvicama, ogrlicama, naušnicama i privjescima koji su izrađeni od ostataka elektroničkih uređaja. Uh, što volim reciklažnu umjetnost. Ujedno je dobra za okoliš, a savršeno funkcionira kao modni dodatak.

Ponuda je vrlo raznolika i ako niste već otkrili čari recikliranog sitnog otpada vrijeme da to učinite i udomite si Joboticha. Ja ću samo još nadodati da mi je ideja i više nego originalna i da svaki put kad vidim svoje jobotiche osmijeh mi se raširi preko cijelih usta. 😀 Više informacija ovdje.Nedavno mi je prijateljica otkrila curu koja se krije pod imenom Yo Soy Juanita. Također jedna zanimljiva nakit pričica, a ide ovako: zamislite svoju najdražu lego "instituciju“ i poklonite si prsten na policajca, vatrogasca, kuhara ili bilo kojeg drugog lika. Možda bi mogli izabrati nešto što smo kao mali htjeli biti kada odrastemo?! 

Cura radi ogrlice, narukvice i prstenje koliko sam ja uspjela istražiti, mene se osobito dojmile narukvice u obliku srca i ogrlice s vratašcima. Ideja također za svaku pohvalu, a informacije o proizvodima možete naći u otkačenom on line dućanu.Još bi spomenula jednu dragu djevojku, studenticu arhitekture. Zove se Tonia i radi jako jako slatke kožne mašnice. Već su duže vrijeme popularne kao detalj na odjeći, obući i nakitu i Tonia ih je iskoristila na najbolji mogući način. Možete birati veličinu, boju, vrstu kože, možete kombinirati i nekoliko boja u jednom prstenu. Jako su simpatični i slatki a pošto ja volim kožu mene su osvojili. Virnite kod nje na blog i pogledajte o čemu se radi.To bi bilo to od mene za danas. Drage moje usrećite se sa nekim komadom, cijene su vrlo prihvatljive za ideju i trud koji je uložen u svaki ovaj komadić. Vi si poklonite nešto lijepo, a dizajnerima želim sve najbolje u daljnjem poslu i stvaranju kreativnih stvarčica za nas.

Cmok!

Gingerblurbs