Hlače koje ćete poželjeti!

Uvijek jedinstvena u svom izričaju, Ivana Katičić je posljednjih mjeseci Zagreb zamijenila Firencom u kojoj je pronašla inspiraciju i novi modni uzlet. Od svog prog predstavljanja sa suknjom-torbom, tada pod brendom Ivana Barač, ova rođena Dubrovkinja razvija svoj modni put koji ju je vratio u grad u kojem je sve počelo.

Nova kolekcija hlača 4 SEASONS ističe posebnost svakog od 14 modela ove kolekcije. Oni su nosivi tijekom cijele godine neovisno o godišnjem dobu. Vuna, svila, viskoza i elastin su materijali koji prevladavaju.

dizajenrica Ivana Katičić

 

Izdužite figuru!

Svaki model pun je detalja koji ih razlikuje od drugog, iako su sva iste, crne boje. Konstrukcija hlača je takva da izdužuje figuru, smanjuje obline, ali u onom poželjnom smislu.

Želja je dizajnerice izvesti ono što se smatra konstrukcijski neizvedivo izvedivim, pronaći konstrukcijsko rješenje koje korespondira sa zadanim konstrukcijskim principima. Razrađivanjem takvog pristupa došla je do niza modela koji se mogu dalje razrađivati i unapređivati otvarajući spektar mogućnosti.

Ono što ona vidi u kontekstu tog pojma je neprestani napor propitivanja mogućnosti prožimanja općeprihvaćenih odjevnih konvencija s praktičnim, višenamjenskim konstrukcijskim principima koji inzistiraju na visoko estetiziranim rješenjima bez kompromisa u bilo kojem smislu.

Bez nesigurnosti!

“Žensko tijelo vidim kao dušu neke kreacije, doživljavam ga gotovo sakralno. Hipotetska ograničenja ili manjkavosti tijela u najširem smislu tog pojma često doživljavam vrlo osobno, te tražim rješenja koja će istaknuti ženstvenost, a zanemariti ili ublažiti nedoumice koje rađaju nesigurnost. Estetika dizajnirane odjeće predstavlja hram, arhitekturu samopouzdanja ili u višem smislu vjeru u viziju!”, rekla je o kolekciji Ivana Katičić.

 

U suradnji s talijanskim partnerima, ova kolekcija je dobila priliku da se prezentira za vrijeme trajanja najveće talijanske modne manifestacije PITTI IMMAGINE, koja se nedavno održala u Firenci, kada se predstavljaju nove kolekcije – PRONTO MODA i kolekcije novih brendova. Popularno mjesto među zidinama Fortezza Da Basso na nekoliko dana se pretvorilo u mali modni raj kroz kojeg je prodefilirao velik broj dizajnera iz svih modnih industrija.

Ivana istovremeno otvora show room u Barceloni te Milanu, a studio je preselila na adresu Via Giuseppe Verdi 1 u Firenzi.

www.ivanakaticic.eu