Hobice za bebice

Nakon hyggea, svijet je osvojio „projekt hobo“. Najpoznatiji danski izvozni proizvod ujedno je, na globalnoj razini, projekt s najviše duše i empatije. Nastao u ožujku 2013. godine kada je jedan hobotnicama opsjednuti tata svojoj prerano rođenoj kćerkici izradio malenu heklanu lutkicu hobicu. Bolničko je osoblje uskoro uočilo kako djevojčica, držeći se za hobičine krakove, izgleda mirnije i sigurnije. Nije trebalo dugo prije no što je dvoje volontera počelo izrađivati slične lutkice za neonatalne odjele triju bolnica. Tako je rođen danski hobo projekt.

Krakovi hobotnice vrlo su slični pupčanoj vrpci i podsjećaju bebice na vrijeme provedeno u majčinoj utrobi. Namjera pokretača projekta bila je stoga prerano rođenu djecu umiriti i utješiti prisutnošću hobica i olakšati im prve dane boravka na ovome svijetu.

No ono što je započelo kao mali, izoliran projekt pretvorilo se u „standardnu opremu“ danskih rodilišta pa je tako, od 2013., 34865 hobica dostavljeno danskim bolnicama, a projekt se, nakon osvajanja Danske i Grenlanda, proširio na cijeli svijet. Projekt svoje ambasadore ima u Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Luksemburgu, Francuskoj, Italiji, Turskoj, Izraelu, Palestini, SAD-u, na Islandu i Farskim otocima, a sada i u Hrvatskoj.

Knjiga „Hobice za bebice“ priča priču o fascinantnom međunarodnom fenomenu, ali sadrži i mnogo slatkih, nadahnjujućih uzoraka za pletenje i heklanje kako bi odraslima pomogla u izradi njihovih osobnih hobica.

Kombinirajući danski način života, svima nam znani hygge, sa savjetima za izradu heklanih predmeta za najmlađe, ovo je savršena knjiga za sve roditelje, bake i djedove, ali i sve one koji žele njegovati svoju strast prema heklanju istovremeno stvarajući dar nastao iz čiste ljubavi prema djetetu.

Fokus daruje jednu od vas.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #bebica
  2. Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil
  3. Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu, postavke na javno
  4. Tagirajte frendice
  5. Općenito, podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 8. veljače, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Sunčica Cajzek