Hrana za dječje rođendane


Pobrinite se da jela koja ćete poslužiti budu jednostavna, u isto vrijeme interesantna i da ih sva djeca vole.

Rođendanske zabave nisu vrijeme za isprobavanje novih recepata i upoznavanje djece s novim okusima. Pripremite provjerena i jednostavna jela (mini pizze, hot dog, ćevapi, ražnjići, pohani pileći medaljoni i sl.), uštedjet ćete vrijeme i smanjiti stres, a djeca neće otići kući gladna.

Boje i oblici

Djeca zabavu pronalaze i u hrani (ovdje ne mislim na gađanje tortom). Pobrinite se da im male zalogaje učinite interesantnima kombinirajući razne oblike i boje. Uz pomoć modlica za kolače izrežite kruh, sir i salame različitih oblika, ubacite i malo povrća kao dekoraciju i nadajte se da će se i ono pojesti.

Veličina je bitna

Pripremite jela koja djeca mogu jesti prstima i ne moraju rezati nožem. Uz to će dovoljno biti pripremiti papirnate tanjure i puno šarenih papirnatih ubrusa. I ne pretjerujte s količinama. Pripremite svega po malo.

Zdrave grickalice i one manje zdrave

Na rođendanima djeca nemaju baš vremena sjediti za stolom i jesti, ali su uvijek spremna na grickanje. Pokušajte izbjeći masne čipseve i umjesto njih poslužite suho voće, lješnjake, bademe, kikiriki, štapiće mrkve i hrpe slanih kokica.

Torte i druge slastice

Na većini dječjih rođendana torte su nezaobilazne. Ako nemate vremena za pečene torte, uvijek možete naručiti gotove u slastičarnici i ukrasiti ih pokrivkama sa slikama djeteta ili drugim motivima ovisno o temi rođendana.
Ako vaše dijete ne voli torte (ima i takvih), druga opcija su sladoledni i voćni kupovi koje djeca mogu sama ukrasiti.

Voda i sokovi

Pobrinite se da djeca imaju nadohvat ruke velike količine vode i voćnih sokova, a možda im za rođendan možete dopustiti i malo grijeha zvanog gazirani sokovi. Pripremite plastične ili papirnate čaše na koje napišite ime svakog malog gosta.


www.domza5.hr